Top cinci roboți de bucătărie care ne ușurează munca

Tehnologia în bucătărie ne ajută foarte mult la îndeplinirea activităților zilnice. Dacă în trecut mamele noastre petreceau multe ore pentru a ne prepara o prăjitură, astăzi noi putem pregăti aceeași prăjitură în mai puțin de o oră. Sunt un fan al roboților și aparatelor de bucătărie. Îmi plac foarte mult pentru că fac treaba în locul nostru și pentru că ne ajută să economisim foarte mult timp. Iată cinci tipuri de roboți de bucătărie care ne ajută să ne facem treaba mult mai ușor.

1. Feliatorul de legume

Cu toții ne dorim să avem un stil de viață cât mai sănătos. Alimentația sănătoasă veghează asupra organismului nostru, protejându-l și ferindu-l de eventuale probleme de sănătate. Legumele și fructele sunt nelipsite dintr-o alimentație sănătoasă. Unele legume și fructe sunt mai greu de curățat și de feliat. Un feliator de legume ne scutește de timpul irosit inutil cu felierea lor. Putem avea felii de cartof și dovleac de aceeași dimensiune fără prea mult efort cu un astfel de aparat. Și, în plus, salata este mult mai ușor de preparat.

2. Prăjitor de pâine

Un prăjitor de pâine ne poate face ziua mai frumoasă. Micul dejun este acea masă a zilei peste care nu putem trece. Un mic dejun sănătos și sățios ne va asigura necesarul zilnic pentru a fi plini de energie. Îmi place pâinea prăjită și în fiecare dimineață o consum sub diferite combinații. Nimic nu se compară cu aroma de pâine proaspăt prăjită sau cu gustul untului topit pe o felie de pâine prăjită.

Un prăjitor de pâine precum acesta este aparatul care îmi înseninează diminețile și veghează la o alimentație sănătoasă și la menținerea siluetei. Cel mai potrivit prăjitor de pâine este acela care are două compartimente de depozitare a feliilor de pâine. Eu consum două felii de pâine în fiecare dimineață. Puteți ține cont de funcțiile sale, de designul său și de accesoriile sale, când decideți să achiziționați un prăjitor de pâine.

3. Blenderul

Blenderul este unul dintre roboții de bucătărie pe care orice membru al familiei îl adoră, fără a ține cont de vârstă. În orice anotimp un blender este binevenit în bucătăria noastră. Acesta este foarte ușor de utilizat de orice persoană și cu ajutorul său putem pregăti rețetele culinare pentru cei mici sau cei mari și băuturi răcoritoare. În etapele de procesare a alimentelor un blender joacă un rol important. Fie că ne dorim să facem o supă cremă, să pasăm cartofii fierți pentru piure, să facem un suc natural de fructe,etc.

Există mai multe tipuri de blender. Noi îl alegem pe acela care corespunde nevoilor noastre. Mie mi-a fost foarte util acest gen de blender când am început diversificare alimentației copilului. Cu ajutorul său obținem o pastă fină, fie că vorbim de carne, fructe sau legume. Sunt anumite blendere care sunt prevăzute cu accesorii pe care urmează să le schimbăm în funcție de ceea ce ne dorim să pregătim.

Îmi plac deserturile răcoritoare. Vara ador să prepar piureuri de fructe pe care le folosesc drept sos pentru deserturi sau în combinație cu înghețata. Un blender poate înlocui cu succes un mixer. Datorită capetelor pe care le putem schimba, blenderul ne poate fi de un real folos când dorim să pregătim o prăjitură. Eu îl folosesc des la bătutul albușurilor de ouă.

4. Masina de tocat carne

De un mare ajutor în bucătărie, mașina de tocat carne este foarte utilă. Putem cumpăra carne pe care ulterior să o tocăm dupa bunul plac, când avem nevoie și în diverse combinații. În acest fel știm exact că am folosit o carne proaspătă și de bună calitate.

5. Mașina de făcut pâine

Pâinea de casă ne amintește de copilărie, iar cea din comerț nu este întotdeauna pe placul nostru. O mașină de făcut pâine ne ajută să avem o pâine după gustul nostru. Combinațiile pot fi nenumărate și gustul este incomparabil mai bun.

Tu ce fel de aparate de bucătărie folosești cel mai des?

You may also like

14 comentarii

  1. Feliator de legume nu am si nici masina de facut paine. Feliatorul mi-l doresc de ceva vreme, dar daca imi iau masina de paine mi-e teama ca o voi folosi de doua ori si apoi o voi lasa sa adune praful.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.