Pune-ți o dorință, Pepina (carte de copii)

Copilul este pe primul plan și tocmai din acest motiv cumpăr diverse cărți pentru a vedea care o atrag. Fetița mea are 3 ani și 7 luni și nu este o mare pasionată de povești, dar eu insist. Atunci când o prind cu chef și cu răbdare de a mă asculta, îi citesc diverse povești. Dacă până acum vreoia doar Alba ca zăpada și cei șapte pitici pe repet pentru simplul motiv că era prima poveste dintr-o carte preferată. Pepina a apărut în viața ei într-o după amiază însorită și a fost foarte bine primită.

Pune-ți o dorință, Pepina – H.Grundmann, Zora

Cartea este perfectă pentru un copil mai mare de 3 ani și jumătate, poate chiar 4 ani. Povestea se desfășoară pe mai multe pagini și fetița mea sunt convinsă că nu a înțeles mare lucru, dar a fost atrasă de Pepina, fetița-elf. Cartea este colorată și antrenantă pentru că în josul paginii se găsește câte o activitate asupra căreia trebuie să te concentrezi sau care are legătură cu ceea ce s-a întâmplat în fragmentul citit. Dacă totuși întâmpinați dificultăți, la sfârșit aveți și răspunsurile corecte.

Pepina este o fetiță puțin mofturoasă care nu vrea să facă fapte bune și să îndeplinească dorințe așa cum o fac și restul elfilor. Ea preferă să lenevească toată ziua până când mama ei încearcă s-o aducă pe drumul cel bun. Pe parcursul poveștii ea trece prin niște peripeții notabile din care copiii au numai de învățat. Eu o găsesc o carte foarte atrăgătoare și cu foarte multe concluzii de tras pentru cei mici.

Sunt convinsă că fetița mea n-a înțeles mare lucru, dar atâta timp cât copilul ascultă povestea și stă cuminte, nu renunțați. Copilul își dezvoltă vocabularul, învață lucruri noi și momentul poveștii de seară va fi reamintit cu drag și cu plăcere peste ani, atât de copii, cât și de noi ca părinți.

Îmi place să cumpăr cărți de pe Libris pentru că aici le găsesc grupate pe vârste și îmi este mult mai ușor să le găsesc. În plus, sunt foarte multe titluri și am de unde alege. Este sursa mea de inspirație și de lectură.

Sunt tot timpul în căutarea de cărți noi și dacă aveți vreo recomandare pentru mine, îmi puteți lăsa un mesaj cu titlul cărții care va impresionat pe voi sau pe copii

You may also like

12 comentarii

  1. Eu am luat de pe Cartepedia.ro câteva cărți de colorat în care sunt și versuri și îți recomand următoarele cărticele:”Abecedar în versuri” „Calendar în versuri” și „Pietonul mic și voinic” piticul meu adoră aceste 3 cărți pentru că au și versuri de unde poate învața, dar are și de colorat! Sper să îți fie de folos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.