Alege miere de albine BIO pentru copilul tău

Produsele BIO sunt în topul preferințelor noastre. Încercăm să folosim produse cât mai sănătoase, să evităm produsele care au corservanț și atunci când vine vorba de copilul nostru, încercăm să îi oferim cea mai sănătoasă mâncare. De la Apidava am auzit de mierea de albine BIO și atunci mi s-a aprins un beculeț. Aș putea să folosesc doar un astfel de produs pentru copilul meu pentru că există o diferență între mierea normală și cea BIO.

Cum se obține mierea de albine BIO

Cu toții cunoaștem beneficiile pe care le are pentru sănătatea noastră mierea de albine. Pentru a avea siguranța că ceea ce cumpărăm și mâncăm este miere veritabilă de bună calitate, ne putem orienta către mierea ecologică. Deși este mai scumpă decât mierea clasică, mierea ecologică oferă garanția calității, pentru că, până să ajungă la noi, ea trece prin mai multe faze de control. Miere ecologică, bio, este obținută din culturi ecologice, din plante nepoluate, care cresc în anumite zone protejate, iar calitatea ei este verificată prin teste efectuate de organisme internaționale abilitate.

Și mierea convențională este naturală 100%, doar că această miere nu a fost urmarită în tot procesul ei de obținere, de la florile de pe care s-a cules polenul până la ambalajul în care s-a păstrat mierea. Eu recomand să cumpărați și să consumați doar miere bio, despre care știm că s-au luat toate măsurile necesare pentru ca acea miere să nu conțină nici un fel de factori nocivi pentru om.

Miere polifloră BIO de la Apidava

Apidava are foarte multe sortimente de miere care sunt bune în tratarea diverselor probleme. Eu am încercat diverse sortimente de la ei și recunosc că mai mereu apelez la mierea polifloră sau cea de salcâm. Consider că acestea sunt cele mai cunoscute, dar și cele mai bune.

Mierea polifloră este una dintre cele mai apreciate pentru că este considerată ca fiind cel mai bun medicament creat de natură. Aceasta este o miere completă, net superioară celei de salcâm sau de tei, chiar dacă acestea din urmă sunt mult mai sucmpe. Datorită faptului că este obținută din nectarul mai multor flori, aceasta este mult mai bogată în vitamine și minerale și aroma este mult mai intensă.

Copiii nu au voie să consume miere sub vârsta de 1 an. După această perioadă ea se poate introduce în alimentație treptat și nu foarte des pentru că copilul nu trebuie să o consume zilnic chiar dacă este foarte sănătoasă. Cei mici apreciază gustul mierii, dat fiind faptul că este dulce și cu o textură interesantă. Mierea am introdus-o și în deserturile preparate pentru copilul meu și faptul că am folosit o miere de albine BIO pentru copilul meu mi-a dat o liniște sufletească că am ales cei mai bun pentru el.

Voi consumați miere de albine? Care este preferata voastră?

You may also like

22 de comentarii

  1. Da, adoram mierea. fetele sunt ca niste ursuleti micuti care nu mai pleaca de langa borcan pana nu se termina. Le fac miere cu lamaie cpentru gat, beau ceai cu miere si lamaie, dar mananca si gol sau cu unt pe paine!

  2. N-am incercat mierea Apidava, dar par sa ofere produse de calitate. Dincolo de „certificari si certificate” eu ma asigur ca mierea este cristalizata. Acest proces stiu ca este o garantie a mierii naturale.

  3. si pentru noi este important sa consumam o miere de calitate pentru ca un sirop de zahar nu ne ajuta cu nimic. Sigur ca in cazul celor mici este cu atat mai necesar sa alegem o miere cat mai naturala si mai sigura, provenita din agricultura ecologica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.