Reguli generale pentru curățenia de Paște. 5 idei de luat în seamă

Sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi, iar gospodinele urmează să se pregătească temeinic pentru a le întâmpina cum se cuvine. La noi, domină obiceiul curățeniei sufleștești în Postul Paștelui și al curățeniei generale în case. Scopul nostru este să ne bucurăm de o casă frumoasă, îngrijită și de confort. Trebuie să ne pregătim din timp casa pentru sărbătoare. Pentru că ne dorim să folosim cele mai eficiente metode pentru a curăța cât mai bine casa, iată 5 idei care ne vor ajuta să ne facem treaba cât mai bine.

1. Alegerea produselor de curățenie

Când trecem la curățenia generală în casă, mai întâi trebuie să ne informăm cu privire la produsele existente pe piață și aparatele de curățenie. În funcție de nevoile noastre, alegem acele produse care ni se potrivesc. Dacă avem copii mici trebuie să fim atenți la substanțele chimice pe care produsele de curățenie le conțin. Este de preferat să evităm acele produse care au în compoziție ingrediente ce pot fi toxice și pot duce la favorizarea apariției alergiilor. În privința aparatelor electrocasnice care ne ușurează munca atunci când facem curățenie putem include un aspirator cu sac, fier de călcat, mașina de spălat rufe, aparat pentru spălat geamuri. Acestea ne vor ușura munca și ne vor ajuta să ne facem treaba cât mai bine.

2. Îndepărtarea prafului în mod eficient

Praful este marele inamic al curățeniei. Se depune atât de ușor, chiar și în cele mai mici colțuri ale mobilei și este greu de îndepărtat. Pentru că praful este un alergen atât pentru copii cât și pentru adulți, trebuie să trecem la îndepărtarea lui cât mai eficient și corect posibil. Nu doar că este neplăcut să avem praf în casă, dar și sănătatea noastră are de suferit. Pentru că nu putem îndepărta noi înșine praful din locurile greu accesibile, un aspirator cu sac este un ajutor incontestabil. Pătrunde ușor în cele mai mici locuri și ,,adună” praful de pretutindeni în sacul cu care este pevăzut. Un astfel de aspirator este ideal pentru curățarea prafului de pe mobilă și covoare, si chiar îndepărtarea pânzelor de păianjeni de pe pereți.

3. Curățarea așternuturilor și covoarelor

Asternuturile curate și frumos mirositoare nu doar că ne creează un anumit grad de confort, dar împiedică și dezvoltarea alergenilor. Scamele sunt un inamic al covoarelor și așternuturilor. Un aparat de curățat scame înlătură impecabil scamele. Apoi putem trece la spălarea lor, la mașina de spălat. În privința covoarelor, spălarea lor la spălătoriile profesioniste nu poate fi tocmai ok. Deși par a fi curate, pot ascunde mici monștri. Înainte de a trece la spălarea lor, putem folosi un aspirator vertical. Un aspirator vertical este ușor de manevrat, pentru că are o greutate mică și curăță impecabil covoarele. Îl putem folosi și în cazul parchetului, faianței sau pardoselii. După o curățare minuțioasă cu un aspirator vertical, decidem dacă este cazul să spălăm sau nu covoarele.

4. Curățarea geamurilor

Putem curăța geamurile și oglinzile cu ajutorul unei lavete și a unei soluții pentru curățarea geamurilor. Pe piață sunt foarte multe soluții de geamuri eficiente care oferp strălucirea mult dorită. De altfel, putem prepara o soluție acasă, obținută din trei litri de apă în care adăugăm o lingură de detergent de vase și una de oțet de mere. Geamurile vor străluci de curățenie.

5. Vopsitul mobilei si al pereților

O nuanță nouă a pereților casei va schimba total aspectul casei. Lavabila și pensula fac minuni. În cazul mobilei și a tocăriei, putem alege nuanțe vesele de vopsea care le vor oferi un nou aspect. Primăvara este potrivită pentru astfel de schimbări!

Voi cum vă pregătiți pentru curățenia de Paște?

You may also like

25 de comentarii

 1. Săptămână viitoare o sa încep curățenia,păcat de vremea ăsta urâtă, parcă zici ca vine crăciunul,nu pastele!

 2. Eu fac curățenia din timp tocmai ca să nu mă aglomerez în ultimele zile. Am si eu mari ajutoarea, aspiratorul care curata geamurile,, si un aspirator bun care aspira rapid si in cele mai mici locuri.

 3. Ooo da ..deja am inceput prin vopsirea pereților ..după vor urma spalarea covoarelor ..perdelelor ..si etc .. multa treaba !

 4. Mie imi plac aspiratoarele verticale pentru ca sunt mai usoare, mai simplu de manevrat. Pe gresie trag destul de bine, dar pe covor nu prea. Cel putin asa e al meu. Dar e si vechi, saracul.

 5. Noi dam cu aspiratorul, spalam peretii si obiectele sanitare, geamurile si oglinzile, spalam vesela si perdelele si curatam tapiteria si covoarele.

 6. Cu vremea care se arata afara, sincer, nici nu simt ca vine Pastele. Cat despre curatenie, cred ca o sa fie destul de neplacut de facut, daca nu se mai incalzeste, mai ales ptr mine si mama mea care suntem doua neputincioase. Probabil ca un aspirator mai performant, ne-ar ajuta foarte mult

 7. Eu astept vremea frumoasa de primavara si dupa imi fac planul de curatenie, cu siguranta aplic ideile tale.

 8. Abia aștept să încep să fac curățenia de Paște. Chiar am nevoie de un aspirator nou, cred că unul vertical ar fi foarte bun și ușor de folosit. Mă bucur că afară e puțin mai cald și e soare ca să pot să mă bucur de geamurile deschise atunci când fac curățenie.

 9. Da , reguli ce trebuie respectate.
  Eu la punctul 5 nu pot face nimic.
  Abia am achiztionat mobila si nu intentionez sa o schimb, iar cat despre var, pana cand nu termina de crapat peretii (e casa noua), nu facem munca in zadar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.