Ghid de pregătire a picioarelor pentru sezonul estival

Vremea rea va mai ține destul de puțin și acum este momentul să începem să ne tonifiem picioarele și să le pregătim pentru sezonul cald. În adolescență nu făceam nici un fel de efort pentru că am avut o genă bună și am în continuare. O dată cu trecerea timpului mai trebuie să fac ceva sacrificii ca să pot arăta bine. Mâncarea nesănătoasă, timpul limitat pentru sport sau celulita ne pot fi cei mai mari dușmani.

Vreau să trec în revistă câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când vreți să vă pregătiți pentru sezonul cald și vreți să lăsați picioarele la vedere o dată cu încălzirea vremii. Picioarele trebuie să fie frumoase, hidratate, epilate și cu un aspect îngrijit.

1. Hidratarea pielii și folosirea scruburilor periodic

Consider că acest criteriu poate fi pus la punct în orice perioadă. Nu este nevoie să așteptați vara ca să vă păstrați picioarele impecabile. După fiecare duș trebuie să aplicați o cremă de corp. În felul ăsta pielea va fi suficient de bine hidratată și evitați să aveți zone uscate. Folosiți o cremă care să nu vă lase pielea lipicioasă, să intre rapid în piele fără să fie nevoie să insistați și eventual să aibă un miros subtil, dar plăcut.

Acum este momentul potrivit să scăpăm de celulele moarte. Eu vă recomand scrubul cu zahăr de la Yves Rocher. Este foarte bun pentru piele. Se aplică ușor, este foarte hidratant și exfoliază pielea cel mai bine. Această etapă este absolut necesară înainte de epilare. Într-un fel pregătește pielea pentru următorea etapă de îngrijire.

2. Epilarea

Epilarea ar fi trebuit s-o pun pe primul loc datorită importanței. Am preferat să încep cu hidratarea și pregătirea pielii pentru această nouă etapă. Astăzi sunt foarte multe metode la care putem apela pentru a ne epila. Putem să apelăm de la clasica lamă, până la epilatul cu ceară caldă. Lama este folosită atunci când suntem pe fugă și nu avem timp de altceva. Este cea mai rapidă metodă, dar care nu dă rezultate pentru zilele următoare. Pe locul 2 aș pune epilatorul. Este ușor de folosit și în prezent sunt foarte multe modele care te ajută să scapi de pilozități cu un minim de durere. Problema mea este că de la epilator îmi apar fire de păr pe sub piele. Pe locul 3 este epilatul cu role de ceară. Este o metodă eficientă doar că este destul de anevoios să te faci singură.

Epilatoul cu ceară caldă este cel mai eficient. Pentru asta eu recomand să apelați la un salon. Nu este tocmai ușor să te poți face singură. Pentru acest gen de epilare, un decantor ceara este absolut necesar. Acesta aduce ceara la temperatura optimă pentru a nu vă opări și este prevăzut cu o sită specială care are rolul de a pregăti ceara pentru reutilizare. Acesta este cea mai eficientă metodă care te scapă de firele nedorite, nu ies fire de păr pe sub piele și timp de aproape o lună nu mai ai probleme la acest capitol.

3. Celulita

Dacă am rezolvat problema epilării, să nu uităm de celulită. Aceasta se vede mai mult sau mai puțin în funcție de gradul pe care-l avem. Am auzit că ar fi niște tehnici care determină dacă suferi de celulită de grad înalt sau ai o formă minoră. Cremele ajută într-o oarecare măsură, dar ar fi de preferat să facem mult masaj și să bem apă. Recomand să apelați tot la saloane care vă pot ajuta să scăpați de aceste probleme și sunt multe persoane care au zis că masajul este foarte eficient în cazul acestei probleme.

Voi cum vă pregătiți picioarele de vremea caldă?

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALEShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

8 comentarii

  1. Eu ma fac singura acasa, nu ma duc la salon pentru epilare. Fosesc epilatorul clasic si crema hidratanta.

  2. Nu mai merge cu blanita de saptamana viitoare. E musai sa o dam pe epilat ca altfel ne rad si maimutele. Asta sa ne fie paguba, ca folosim iar ceara mai des! Bine macar ca vine primavara. Deja pe 1 aprilie cica sunt 22 de grade.

  3. Eu nu imi las picioarele ne epilate nici iarna. Mereu mi le epilez..uneori e obositor si plictisitor. Si scrub folosesc in ultima vreme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.