Bazele limbii engleze

Engleza este o limbă de circulație internațională și este foarte bine s-o cunoască. În grădiniță a făcut un an de engleză și doamna de acolo a știut cum să se facă înțeleasă pentru că mereu venea cu noi cuvinte. Din păcate asta nu a durat mult și în ultimul an de grădiniță nu a mai făcut. Acum este clasa 0 și a luat-o de la 0 cu totul și va trebui să învețe acum fie că vrea, fie că nu.

Cristina face ceva cursuri de engleză. Nu știu dacă este prea devreme doar că totul se învață prin joacă și fac atât de multe activități interesante încât cred că și mie mi-ar fi plăcut să iau parte la genul ăsta de cursuri. Mai exact, este un centru la care merge și participă 7-10 copii. Acolo abordează diverse teme, se joacă pe echipe sau cine știe ce alte activități mai au pe parcursul orei pentru că nu-mi povestește de fiecare dată Cristina.

La acest curs merg încă 3-4 copii din bloc și este tare plăcut să-i văd când ies de la oră și toți cântă același cântecel sau rămân la joacă în fața blocului și se conversează în engleză. Tot ce-mi doresc este să învețe de fiecare dată câte ceva și în același timp să o ia ca pe o joacă. Am cumpărat aceste cărți de pe Libris la un preț foarte bun și consider că am făcut o investiție extrem de bună.

Caiete de engleză pentru a lucra suplimentar

Eu am făcut engleză de prin clasa a doua și mă descurc binicel la engleză. Am zis să profit că am și eu ceva cunoștințe și să aprofundez puțin această materie. Cât timp a făcut online am avut impresia că nu a învățat mai nimic. Doamna explica, făceau exerciții și copiii care nu știau rămâneau cu aceleași necunoscute, iar cei care știau răspundeau.

Tocmai din acest motiv am zis să reiau și eu ceea ce au făcut în clasă și să mai facem și ceva suplimentar. Am început cu Engleza pentru grădiniță. Îmi place cum este structurată fiecare lecție. Începe cu membrii familiei, numere, culori, etc. La fiecare lecție li se propune o poezie sau un cântecel și apoi se mai repetă cunoștințele acumulate pe parcursul lecțiilor anterioare.

O parte dintre lecțiile propuse le știa deja Cristina doar că am preferat să aleg și varianta pentru grădiniță pentru a recapitula puțin termenii. În felul ăsta mă pregăteam pentru caietul pentru clasa pregătitoare care era puțin mai complex.

Engleza pentru clasa pregătitoare

În această carte nu se mai pune accent foarte tare pe lucrurile pe care le-au învățat deja în primul caiet. Această carte este mult mai complexă, cu mai multe exerciții și cu exerciții interesante.

De data asta învață părțile corpului, animalele, despre denumirea principalelor obiecte de îmbrăcăminte, obiecte din casă, anotimpurile, fructe și legume, etc. Sunt multe lecții propuse care sunt descrise frumos și dacă copiii sunt atenți și receptivi vor putea începe să lege chiar și propoziții simple. Sunt îndemnați să răspundă în propoziții și cred că de la anul urmează să formeze singuri propoziții ceva mai complexe prin care să exprime diverse lucruri.

Nu știu dacă aceste caiete sunt prevăzute în vreo programă pentru că am văzut că scrie pe ele că sunt avizate de ministerul educației. Consider că sunt foarte bune de lucrat după ele și acasă. Este important să lucrăm cu copiii suplimentar pentru că în clasa doamna trece relativ repede peste termeni și dacă mai este gălăgie la școală au șanse mari ca unii termeni să nu fie fixați bine și să aibă dificultăți pe viitor.

Cât de importantă este engleza pentru voi? Ce amintiri aveți din copilărie în ceea ce privește fixarea acestei limbi străine în vocabularul vostru?

You may also like

22 de comentarii

  1. Am făcut din a V-a până într-a VIII-a, dar îmi plăcea atât de mult că am învățat-o de la televizor! O amintire ce mi-a rămas întipărită este când profa m-a pus să zic alfabetul în lb engleza și a rămas uimită de cât de repede l-am spus,ba chiar m-a mai pus o dată!

    1. Mi-a plăcut enorm sa o învăț. Păcat ca ai mei colegi erau f zgomotoși și dezinteresați la ora însă eu am rămas mereu focusata

  2. Foarte bune aceste caiete ,chiar o să-i cumpăr și eu pentru fetița mai mică .Mulțumim pentru recomandare !

  3. Baietelul meu e pasionat de limba engleza si i-am cumparat multe carti si caiete de genul asta. Eu am invatat engleza din filme si de la englezi.

  4. Foarte utile pentru copii caietele și cărticelele pentru învățarea limbii engleze. Îi ajută să învețe din joacă și mai apoi le este foarte ușor.

  5. Foarte faine, si eu i am luat Dianei carti noi in engleza, pentru mine personal Engleza este vitala , foarte important de stiut limba in zilele noastre. O sa plusezmereu pe IT si Engleza sa stie fata mea, cu siguranta o vor ajuta in viata orice va alege sa faca!

  6. Din pacate n-am facut deloc engleza la scoala, fac parte din generatia care a fost obligata sa invete rusa. Am invatat tarziu si engleza, dar doar uuna de balta prinsa mai mult din muzica si filme.

  7. Și mie îmi place engleza… Piticul se descurca binișor l școală, însă astfel de caietele chiar ar fi utile… Mersi pentru recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.