Investiția în cărți te va ajuta să devii un om mai bogat

Da, ați citit bine, rolul cărților este de a îmbogăți vocabularul unei persoane și contribuie la formarea personalității. Limba română are atât de multe cuvinte încât în fiecare zi putem învăța noi cuvinte. Consider că este important să cunoaștem sensul cuvintelor, să le utilizăm cât mai corect cu putință în funcție de context. Pentru a nu întâmpina dificultăți ar fi de preferat să avem cel puțin un dex în casă.

Rolul dex-ului în formarea personalității

Un om cu personalitate este un om care citește mult. Fie că citim o carte pentru că ne este necesară studiilor noastre sau din pasiune pentru lectură, putem regăsi cuvinte al căror sens nu îl cunoaștem și care ne pot împiedica să înțelegem semnificația întregului cuvânt. Ne putem ajuta de doom dictionar sau dex care ne oferă explicații detaliate ale sensului cuvântului. Astfel ne îmbogățim cunoștințele și vocabularul.

Să devii o persoană culta implică o cunoaștere amănunțită a cuvintelor uzuale, dar mai ales cunoașterea unor termeni mai puțin uzuali cum sunt termenii de specialitate. Personalitatea fiecăruia dintre noi se bazează pe limbajul pe care îl folosim. Un limbaj bogat și expresiv nu poate trece neobservat, și ne poate ajuta de multe ori să îi punem în dificultate pe cei cu care conversăm. În astfel de situații putem înțelege cât de mult ne ajută un dex.

Doom dicționar – profesorul din casă, al celor mari și al celor mici

De la un an la altul editurile schimbă manualele școlare atât din învățământul primar, cât și al elevilor de liceu. În manual apar termenii noi, pe care copii nu îi cunosc. În primii ani de studii trebuie să le fim alături copiilor, ajutându-i la teme. Pentru o mai bună formare educațională și pentru a nu întâmpina probleme cu unele cuvinte noi din manuale, putem ,,întreba” doom dicționar. Aici vom găsi răspunsul complet cu privire la o nedumerire legată de semnificația vreunui cuvânt.

Cu o simplă răsfoire a doom-ului, cei mici pot găsi explicații clare, precise și detaliate privind noile cuvinte pe care le găsesc în manuale. Copii vor avea o imaginație mult mai bogată și își vor putea face temele mult mai ușor. Realizarea unei compuneri sau unui eseu vor fi o adevarată plăcere. Cunoașterea clară a sensului cuvintelor este vitală pentru temele corect realizate.

Un om bogat, un vocabular elevat

Te poți considera un om bogat dacă ai în casă un pachet de cărți de tip Dex. Timpul petrecut la orele de curs sau anii de studiu nu sunt de ajuns pentru a învăța cât mai mult. Educația se poate îmbogăți acasă. O investiție minimală într-un pachet doom pret accesibil este mai mult decat valoroasă. Utilizarea cât mai corect a cuvintelor ne poate ajuta să pășim pe treptele sociale cele mai îalte. Impresia pe care o facem angajatorului, iubitei, colegilor de la muncă sau propriului copil este legată de limbajului utilizat. Să deținem un dex în casă ne poate face să fim mai bogați decât credem. Doom dicționar este acea carte de care toate cărțile depind și care contribuie foarte mult la formarea unui limbaj corect.

Vi se întâmplă să consultați dex-ul atunci când nu cunoașteți semnificația unui cuvânt?

You may also like

33 de comentarii

  1. Da, mi se pare foarte corect sa consultam un dex de fiecare data cand este nevoie. Un dex este esential pentru noi toti.

  2. Sigur ca consult dex-ul atunci cand am nevoie . De ce nu !? Trebuie sa imi dezvolt cultura , daca pana acum am stagnat

  3. Sugerez elevilor mei de fiecare data cand nu stapanesc sensul unor cuvinte sa foloseasca DEX-ul si in format fizic, nu doar online. Placerea ,,descoperirii” e mai mare, plus ca ,,le fug ochii” si dupa alte cuvinte, odata ce au deschis cartea. E o placere sa-i vezi asa! 😀

  4. Da, consult frecvent dexul pentru ca citesc foarte mult si de foarte multe ori mi-a fost dat sa gasesc anumite cuvinte pe care chiar nu le-am mai auzit niciodata! Dex-ul meu este destul de invechit asa ca uneori mai consult site-ul online pentru explicatii numeroase.

  5. Eu mi-am propus anul acesta să îmi comand cele 3 cărți, mi se par extrem de educative și poate aș învăța multe cuvinte noi și aș înțelege mai bine semnificația lor.

  6. Eu nu am inca DEX-ul in casa. Sa stii ca de cele mai multe ori il consult pe cel online, dar daca as prinde o oferta buna mi-as luat si eu varianta tiparita. Asta nu doar pentru ca da bine in biblioteca dar uneori si mama mai cauta cate un termen si ea nu stie sa foloseasca netul.

  7. Am DEX-ul de mult timp si cred ca aproape zilnic il deschid. Baiatul de foarte multe ori ma intreaba sa-i explic ce inseamna un anume cuvant si atunci apelam la DEX si apoi explicam sa inteleaga sensul.

  8. Sunt de acord cu existenta unui dex in casa, eu am avut unul IMENS pe toata perioada copilariei mele si mi a fost de mare ajutor, insa consider ca am si avansat, cu tehnologia si acum putem cauta repede ceea ce ne intereseaza pe internet. Eu mereu caut in dex online, cand vreau sa ma lamuresc de ceva. Totusi, pentru copii, ar fi ideal sa ii invatam sa caute intr un dex fizic, palpabil.

  9. Apelez foarte des la DEX pentrua afla cuvinte noi și pentru a descoperi semnificația lor. Sunt și un pic grammar nazi când vine vorba de acest aspect așa că se poate înțelege și interesul meu pentru corectitudine.

  10. Sa stii ca da! Asta e cea mai mare bogatie, sa stii sa scrii si sa citesti corect. Si sa socotesti. Nu glumesc. 🙂 E baza ca sa poti face un ban in viata 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.