Cum să-ți amenajezi baia cu un buget mic

Aspectul băii este atât de important încât ne poate influența starea de spirit întreaga zi. Baia este spațiul în care ne relaxăm, urmăm zi de zi ritualul de îngrijire și are menirea de a ne încărca de energie. De aceea, este foarte important ca baia să fie amenajată cât mai corect pentru a ne bucura de confort și răsfăț. Curățenia băii, mobilierul și utilizarea unor componente de calitate folosite pentru amenajarea unei băii, creează un spațiu modern în care putem relaxa. Iată cinci pași pe care trebuie să îi urmezi pentru a avea o baie cât mai frumoasă și corespunzător dotată.

Pregătirea suprafeței unde urmează a fi amenajată baia

Acest aspect este important pentru că se pun la punct toate detaliile și în acest punct știm exact cum va arăta baia. Necesarul de materiale este făcut în funcție de modificările care trebuiesc aduse. O baie de apartament va fi mult mai ușor de amenajat pentru că nu ai foarte multe opțiuni în acest sens. Băile sunt standard și nu poți aduce mari modificări. La casă lucrurile stau diferit și aici totul diferă în funcție de nivelul de la care se pornește.

Am auzit multe situații în care la tavan a fost folosit OSB 10 mm pentru că acesta are un preț mult mai acesibil decât restul materialelor și în acest caz avem nevoie de materiale suplimentare. Tot acum este momentul să ne direcționăm toate țevile în funcție de locul ales pentru fiecare obiect care urmează a fi amplasat în baie. Este o muncă anevoioasă, dar acest lucru se face o singură dată.

Construiește pereți falși

Dacă își dorești să compartimentezi o anumită zonă din baie o variantă mai ieftină este să construiești zona respectivă folosind plăci și profile de rigips. Pereții falși sunt cea mai bună soluție și când îți dorești să maschezi o anumită zonă sau să-ți contruiești câteva rafturi.

Funcționalitatea băii

Pentru ca baia să răspundă nevoilor tuturor membrilor familiei, trebuie alese cu grijă elementele componente pentru baie. Dacă avem copii, este de preferat să alegem o cadă în locul unei cabine de duș. Pentru că fiecare dintre noi avem nevoi diverse, trebuie să alegem dulăpioare și rafturi compartimentate, pe care să putem pune produsele de igienă personală ale fiecăruia dintre noi. Oglinda, chiuveta și vasul de toaletă, trebuiesc alese în funcție de nevoile noastre, dar să fie și atrăgătoare din punct de vedere estetic.

Baterii de calitate

Fie că dorim să amenajăm sau să renovăm baia, trebuie să optăm pentru baterii de calitate. Astfel, acestea vor rezista un timp mai îndelungat și ne vor ajuta să economisim, scutindu-ne de cheltuieli inutile.

Alege cu grijă lumina din baie

O lumină puternică îți va oferi o stare de spirit pozitivă. În plus, pentru a avea un ritual de adecvat de îngrijire, este esențială luminozitatea din baie. Investiția în corpuri de iluminat cu o luminozitate mărită dar ecologice, ne ajută să facem economii și să oferim băii un aer chic.

Cum ai vrea să arate baia ideală? Cadă sau cabină de duș?

You may also like

19 comentarii

  1. Fain . Nu am baia prea mare la bloc ..cum as vrea eu ..dar am o cada de nota 10 ..cu masaj ..cu muzica ..lumini ..discoteca ..ce mai ..:))

  2. Nici noi nu am avut buget prea mare si avem si baia foarte mica, dar ne-am descurcat si suntem multumiti de ce ne-a iesit. Solutii exista, numai sa te informezi si sa ai pe cineva ca sotul meu, care se pricepe sa le puna in practica. In felul asta scutesti multi bani.

  3. E nevoie de putina imaginatie si e important sa stii exact ce vrei, si indiferent de buget sau dimensiunea baii, poti crea ceva frumos.
    Noi avem si cada si cabina de dus, in bai diferite, dar prefer cabina de dus pentru ca e imensa.

  4. Articolul tau a venit la tanc, eu chiar fiind in cautarea unor idei de amenajare a baii. Personal, sunt pentru cada, dar vara ma impac mai bine cu dusul. Din acest motiv am cautat solutii si am gasit un fel de paravan transparent care se poate atasa de cada si in felul acesta nu mai faci apa toata baia cand vrei sa te bucuri de un dus.

  5. Noi stam la casa si chiar de asta vara am inceput serios reparatiile si schimbarile! Baia este si ea pe lista.

  6. Mi-ar placea sa am o baie mare, cum vad in pozele tale. Din pacate, desi la vremea cumpararii apartamentului in care locuiesc, baile lui treceau drept mari, fata de cele ale ap. vechi, ceva de genul 2,5/2,00 nu se poate numi o baie mare…. si in consecinta, o amenajezi doar pe aia din vis…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.