Cursul de italiană de la Eurocor(lecția 7-8)

„Omul cât trăiește învață” – această vorbă o auzeam frecvent în perioada în care încă mergeam la școală. Eu abia așteptam să termin cu școlile ca să scap de învățat și să nu mai am nimic de-a face cu chestii de genul. Acum am realizat câtă dreptate aveau persoanele dragi mie care mi le repetau. Fie că este vorba despre cursuri mai mult sau mai puțin laborioase, tot timpul avem câte ceva de învățat și niciodată nu le știm pe toate. Așa continui și eu cursul meu de italiană fie că vreau, fie că nu.

Eurocor îmi trimite constant cursurile și dacă cumva uit că am de învățat, au ei grijă să-mi amintească că mi-am exprimat dorința de a învăța italiană. Ufff … greu mai este, dar ce să-i faci. Aștept un moment de liniște în care să pot asimila și eu informațiile și mă bucur că pot să mă apuc de învățat în pijamale și cu o ceașcă mare de cafea în mână.

Astăzi învățăm cuvinte noi, câte ceva despre articolul nehotărât și puțină conjugare. Vă spun din start că nu este ușor și că italiana nu este chiar așa simplă cum se aude la televizor. Lecția 7 mi s-a părut ușor mai complicată decât restul lecțiilor de până acum și vă spun sincer că am parcurs-o de 2 ori. Nu este suficient să citesc după caiet. Ascult și CD-ul concomitent cu lecturarea după caiet. De multe ori prefer să copii cuvintele și să încerc să le scriu și eu pentru a mă obișnui cu ele. Lecția 7 s-a încheiat cu o recapitulare care a picat la fix ca să mă verifice în această privință.

Lecția 8 a venit cu surprize noi. De această dată prepoziția este vedeta, plus pronunții și intonații. Evident că au mai apărut și cuvinte noi în context. Am avut ceva de furcă și cu această lecție pentru că au fost foarte multe propoziții de tradus în această lecție.

Per total, aceste 2 lecții mi s-au părut destul de complexe și mi-a luat ceva timp să le parcurg. Nu este ușor pentru o persoană care nu avea nici un fundament al acestei limbi. Cu toate astea îmi dau silința pentru a trece testul final. Eurocor mă susține în tot acest proiect și dacă totuși sunt probleme cu care mă confrunt sau ceva nu mi se pare logic, pot solicita ajutorul online prin intermediul platformei.

Ce curs ți-ai dori să faci de acasă? Considerați eficiente cursurile ținute acasă?

 

You may also like

17 comentarii

  1. Orice curs îl consider util, făcut de acasă este normal sa fie mai dificil de învățat dar cu răbdare și exercițiu le faci pe toate. Deja începi sa avansezi și în curând îți va din din ce în ce mai ușor. Mult spor la învațat.

  2. Si eu fac cursul de machiaj de la ei si imi place foarte mult. Am invatat foarte multe lucruri pe care nu le stiam despre machiaj si il recomand tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.