4 momente în care o pana de curent te poate pune în dificultate

Pentru a ne bucura de confort și a ne simți în siguranță în liniștea căminului nostru este nevoie de o serie de aparate conectate la curent electric. Lipsa curentului electric ne împiedică să ne desfășurăm activitățile și abia atunci conștientizăm cât sunt de importante în rutina zilnică. Dacă astfel de neplăceri se întâmplă o dată pe lună sau chiar mai rar, nu este nici o problemă. Disconfortul intervine atunci pana de curent este mai frecventă și ne poate crea reale neplăceri.

 

Iată 4 tipuri de situații în care ne aflăm în impas când ne confruntăm cu o pană de curent.

1. Când ai de terminat un proiect și nu mai ai baterie la laptop

Imaginează-ți cum ar fi să ai de pregătit un proiect pentru școală, facultate sau pentru locul de muncă și să rămâi fără curent la calculator fix când curentul te lasă în beznă. Proiectul necesită un timp de pregătire și este nevoie de un calculator pentru a-l realiza. De cele mai multe ori acestea au dead line-uri fixe și întârzierea lor ți-ar putea aduce neplăceri. Calculatorul ne ajută să obținem un plus de informații. Lipsa curentului electric ne pune în imposibilitatea de a avea conexiune la internet și astfel documentarea ar fi imposibilă.

Când este seară și ești cu un copil mic în casă

Copii mici se tem de întuneric, de aceea în camera lor este de preferat să avem o veioză pe timpul nopții, a cărei intensitate să poată fi reglabilă. Însă, ce ne facem când ne confruntam cu o pană de curent? Trebuie să avem la îndemână lanterne, veioze pe baterii sau lumânări, care nu pot oferi prea multă lumină și pot fi folosite pentru o perioadă scurtă de timp. Aceste instrumente sunt recomandate în cazul unei pene de curent de scurtă durată. Când au loc fenomene meteorologice sau ne confruntăm cu o anumită situație de remediere a problemelor de electricitate sau de alt gen și pana de curent durează un timp mai îndelungat, generatoarele de curent sunt mai mult decât utile. Te poți bucura de lumina, acces la calculator sau tv, aparatură din bucătărie, fără a intra în panică.

Căldura pe timp de iarnă este absolut indispensabilă

Temperaturile scad și avem nevoie să ne încălzim locuința. Tot mai multe apartamente folosesc centralele pe gaze, dar sunt alimentate și la curent. Implicit trebuie să aibă ambele resurse ca să poată funcționa. Este evident că nu poți sta foarte mult fără centrală și că aceasta trebuie să mențină o temperatură constantă în locuință.
În cazul centralelor pe lemne intervine și aici o problemă. De exemplu, un astfel de motoferăstrău funcționează pe bază de curent. Toată lumea are timpul limitat și dacă intervine o pană de curent tocmai atunci când ți-ai programat să faci o astfel de activitate, clar ești dat peste cap cu tot programul.

Când are o loc o pană de curent și ai prea multa mâncare în frigider

Mâncarea trebuie păstrată în condiții optime de temperatură pentru a nu se altera. Lipsa curentului duce la creșterea temperaturilor din frigider și în consecință la stricarea mâncării. O pană de curent de lungă durată ar putea conduce la scăderea temperaturii din frigider și implicit la alterarea produselor. Dacă avem câteva produse în frigider n-ar fi mare problemă, dar fiecare are câte un congelator sau ladă frigorifică în care își face provizii.
Este evident că o pană de curent poate fi un adevărat disconfort atunci când evenimentul este repetitiv sau când acesta ține mai mult de 10 minute. Dacă aveți probleme de acest gen, am venit în ajutorul vostru și sper ca sfaturile mele să vă fie de folos

Te-ai confruntat cu o astfel de situație neplăcuta cauzată de pana de curent?

You may also like

17 comentarii

  1. Am pățit și eu. Mă enervează când merge masina de spălat haine/vase, sau uscătorul, stiu că nu e prea bine să se oprească. Ne-am luat si noi in calcul montarea unui generator.

  2. Pe mine sincer o până de curând ma pune mereu în dificultate și nu-mi place, ma apuca imediat nervii :)))

  3. de multe ori m-am confruntat cu asa ceva,insa ma gandesc ca sunt altii in varf de munte ce traiesc fara electricitate si asa imi dau seama ca sunt o fericita ca am curent electric chiar si cu pene 🙂

  4. Orice imi perturba folosirea laptopului imi creaza panica, mai ales la cate informatii am pe el 🙂 O pana de curent nu e niciodata binevenita, mai ales ca ramane si cea mica fara desene 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.