Ce trebuie să ştii despre serviciile de coletărie, dar nu îţi spune nimeni

Având în vedere că românii în general merg pe ideea clasică de bogăţie şi exagerare când vine vorba de perioada de sărbători, de cadouri, m-am gândit că ar fi bine să îi pun în temă pe cei interesaţi despre serviciile de coletărie internaţională. Ştiu, v-aţi gândit deja câte dulciuri veţi trimite în ţară pentru familie; la rândul lor, cei de acasă abia aşteaptă să trimită peste hotare gustul adevărat de mâncare tradiţională.


Coletăria nu este atât de simplistă precum se crede la prima vedere. Practic un colet trimis închide speranţe, gânduri, lucruri adunate de ceva vreme, cu bani munciți din greu, pentru a ajunge la cei dragi. Nimic nu se compară cu bucuria acestora când vor deschide pachetul cu bunătăți și surprize. Este valabil și pentru cei care trimit din țară colete în orice colț de lume unde cei dragi și-au găsit un rost al vieții.

Este absolut evident că serviciul transport colete România Anglia, România-Italia sau oricare altă destinație are în primul rând în vedere seriozitatea cu care se lucrează. Asta este și marea așteptare: coletul să fie ajuns la destinație în perfectă stare, în timp util. Mulți preferă să lase această misiune pe ultima sută de metri, nu din comoditate, ci din ideea că este cu atât mai plăcut să primești un cadou, cu cât sărbătorile sunt mai aproape; este maniera destinatarului de a se plia după potrivirea de timp, spre a se considera că trimite cadoul ce nu poate să îl ofere în persoană.

Iată ce nu îți spune nimeni despre acest serviciu, dar tu ar trebui să știi:

  • Menționează „pachet fragil”. Asta îi va atenționa pe cei în cauză să fie atenți mai mult ca la alte colete, ca respectivul să fie manipulat în așa măsură încât să nu afecteze calitatea conținutului.
  • Este de preferat a se evita transportul de produse perisabile.  Se poate opta cel mult pentru varianta de vidare a acestora, însă procesul ar trebui verificat foarte bine dacă este de efect. Spre exemplu, dacă încercați pe cont propriu să vidați, în necunoștință de cauză o singură bulă de aer sau o gaură face ca produsul să nu mai fie păstrat corespunzător.
  • Verificați zonele pe care le acoperă agenția aleasă. Spre exemplu, în cadrul paginii celor de la Euro Fratello, respectiv www.euro-fratello.ro, se găsesc toate detaliile cu privire la rute, explicații precum și taxele percepute. Când se știu de la bun început toate acestea, seriozitatea este una implicită. Nu vă bazați pe cei care promit însă omit să onoreze comanda și eventual anunță pe ultima sută de metri că nu este rentabil să mai treacă printr-o zonă anume.
  • Este de preferat să se opteze pentru un ambalaj decent și fără inscripții, aparte de ambalajul pe care îl puteți cere și de la firma de coletărie. Stârniți nu numai curiozitatea, ci ridicați suspiciuni dacă ambalajul face reclama unor anumite produse. O cutie simplă este de dorit.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai banale aspecte. Poate așa par la prima vedere, însă sunt și cele care pot face diferența între un colet ajuns la timp și unul care se pierde pe drum sau întârzie. Diferența este chiar agenția cu care veți colabora.

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALEShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

4 comentarii

  1. Mulțumim pentru sfaturi.
    Sa știi ca ai dreptate, coletele în aceasta perioada încep sa ajungă din ce în ce mai greu fie din străinătate sau chiar din tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.