Ce este viața sănătoasă și ce grad de falsitate au sfaturile altora

Auzim mereu sintagme de genul „pentru o viață sănătoasă consumă mai puțin zahăr sau sare”. De fapt, tot ce îți place este trecut în lista de nesănătos. Prăjit, crocant, sărat, condimentat, toate sunt nesănătoase și păcătoase. Dacă stăm puțin să ne gândim, omul modern e plin de vicii și nu mai știe nimic despre ce este viața sănătoasă.

Există două mari categorii: cei care spun că o viață au și profită de tot ce își doresc, inclusiv să mănânce mult, prost, dar după gustul lor. A doua categorie este a celor care propovăduiesc viața sănătoasă, care merg pe ideea de dieta si sport, care se uită urât la tine când savurezi un covridog sau cine știe ce din clasa de patiserie. Remarcăm o falsitate? Remarcam cumva că nici una nici alta nu sună bine?

Viața sănătoasă – de fapt, ce este?

Mai mult decât un concept, viața sănătoasă trebuie să fie un stil de viață. De asta poate că mulți nu înțeleg că a se abține de la diverse dulciuri sau mâncăruri nu este o chestiune de moment, ci trebuie să fie un principiu după care se ghidează. Viața sănătoasă este să te bucuri de ce faci, de ce mănânci, să faci o armonie între cele două; să te întorci la natură, să te bucuri de tot ce oferă ea, să ai natura ca bază și sursă de alimentație. Mai puțină mâncare procesată, mai multă atenție la combinațiile de mâncare.

Viața sănătoasă poate să însemne să savurezi prăjituri, cremoase, îmbietoare, însiropate. Dar din când în când, cu măsură și poate că mai bine dintre cele care le face mama sau bunica, nu cele perfecte în dimensiuni de pe rafturile unor magazine.

De fapt, ce am scăpat de sub control este faptul ca industria a început să aibă un cuvânt tot mai greu de spus. S-au descoperit maniere facile de a grăbi culturile, s-a descoperit cu ce și cum se înlocuiesc anumite ingrediente. Ba chiar, paradoxal, am ajuns să avem unele produse sintetice mai ieftine decât produsul natural în sine. De parcă industria te provoacă să alegi mai degrabă ce a produs ea și nu mama natură.

De ce atât de multe sfaturi în ultimul timp

Înțelegând că am ajuns într-un dezechilibru total, viața sănătoasă a început să capete, ca și concept, mare popularitate. Din nou paradoxal se pare că trebuie să reînvățăm să ne alimentam. Trebuie să învățăm să combinăm modernismul, gusturile diverse descoperite cu cele de la bază, cu alimentația sănătoasă de altfel. Așadar, când vei auzi pe unii în jurul tău că îți dau sfaturi, preferă să nu te uiți în gura lor – cum se spune – și mai bine uită-te să vezi ce consumă. Ghidează-te după cei care în concret îți demonstrează ce este viața sănătoasă. Învață să descoperi de la astfel de oameni cum un ritm sănătos îți oferă o stare de bine.

Sport, dietă, alimentație echilibrată, echilibru emoțional de asemenea – să trăiești sănătos de fapt implică toate aspectele. Când vei învăța asta, poți considera că trăiești cu adevărat.

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALEShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

17 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.