Și cățeii pot avea probleme cu oasele. 3 motive pentru care vizita la medic îi salvează de operație

Cățeii sunt animalele de companie iubite și adorate de toată lumea. Un animal de companie alungă monotonia și aduce zâmbetul pe chipul stăpânului său. Un cățeluș sănătos este un cățeluș fericit care oferă iubire și dăruire celor din jur. Mama este posesoare unei superbe cățelușe din rasa shitzu, pe nume Tisha. Cățelușa mamei ne întâmpină bucuroasă, învârtind din coadă, ori de câte ori o vizitam pe mama. Deși acum este fericită că poată alerga din nou, Tisha a întâmpinat probleme de sănătate care nu i-au permis să își desfășoare activitățile în mod normal.

Afecțiunile inflamatorii ale sistemului osos şi muscular i-au fost afectate. Durerile insuportabile au transformat-o într-un animăluț de companie posomorât și care părea a se cufunda într-o zonă a sedentarismului și monotoniei. Vizita la medic și supunerea la anumite analize ne-au confirmat suspiciunile existenței anumitor probleme de sănătate. Ne părea că lumea se sfârșise și credeam că va trebui să o operăm și să ne despărțim de Tisha pentru operație.
Medicul ne-a liniștit și ne-a asigurat că problema poate fi rezolvată la domiciliu prin simpla administrare a unui tratament antiinflamator cu pastilele acestea. După utilizarea comprimatelor și a gelului antiinflamator cățelușa și-a recăpătat mobilitatea și sănătatea. Este incredibil cât de bine acționează și cât de vizibil este acest aspect în comportamentul cățelușei. În continuare vă voi prezenta trei motive pentru care toți stăpânii de căței ar trebui să apeleze la medicul veterinar pentru administrarea unor tratamente speciale în ameliorarea problemelor de sănătate.

O pastilă poate împiedica operația animăluțului tău

Este neplăcut ca starea de sănătate a animăluțului nostru să aibă de suferit. Osteoartrita la câini este o boală articulară degenerativă care se caracterizează prin apariția durerii și a schiopătatului. Fenomenul antiinflamator se instalează în zonele cartilajelor osoase ale animalului devenind supărătoare. Dacă depun un efort mult prea mare se pot folosi și geluri locale precum cel de aici. Mersul îngreunat al unui cățel este primul indiciu care ar trebui să ne trimită la medicul veterinar.
Diagnosticarea corectă și la timp a problemei elimină posibilitatea supunerii cățelului la operație. Administrarea de comprimate medicamentoase și aplicarea locală a unor geluri antiinflamatorii vor ameliora durerea, vor îmbunătăți mobilitatea articulară și vor conduce la redobândirea activității normale. Administrarea de pastile masticabile trebuie să fie în strânsă legătură cu adoptarea unei diete bazate pe antioxidanți și acizi grași. Pastilele administrate corespunzător vor ajuta la eliminarea operației și însănătoșirea animalului de companie.

Gelul antiinflamator și pastilele au efect rapid și de durată

Comprimate masticabile și pastilele cu rol antiinflamator sunt bine absorbite de organism, fiind administrate pe cale orală. Pastilele au rolul de a alina durerea, au rol protector analgezic și antiinflamator, fiind recomandate și în cazul durerilor postoperatorii. Durata unui tratament cu pastile poate fi dată în funcție de starea vizibilă de însănătoșire a animăluțului. Aplicarea locală de gel are multiple avantaje. Gelul are menirea de antiinflamator, antiprurigenos, dezodorizant și antiseptic. O îmbunătățire a stării supărătoare se poate constata într-un timp relativ scurt.

O stare generală de bine a animalului tău de companie te bine dispune

Se spune că un bun cățeluș simte stările de spirit ale stăpânului său. Un stăpân iubitor poate și el simți când animalului său nu îi este bine și poate apela la aplicarea locală de gel antiinflamator sau administrarea de comprimate antiinflamatoare. Aceste tratamente recomandate în cazul afecțiunilor musculaturii sau oaselor câinilor le pot aduce starea de bine și liniștea stăpânului. Astfel nu veți avea de-a face cu situațiile în care animalul este trist și nu veți ști cum să îl faceți să se simtă bine.
MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALEShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

6 comentarii

  1. Am și eu doi căței mici care îmi sunt atât de dragi. Ii duc regulat la doctorul veterinar sa le facă vaccinul și săi examineze.

  2. Din pacate, noi am aflat acest lucru intr-un mod mult mai neplacut. Am ajuns cu catelusa noastra la spital, din cauza durerilor si ne-au fost recomandate nistre tratamente. Din fericire, nu a fost nevoie de operatie si acum totul este bine!

  3. ce m-am speriat eu in vara cu Piki al meu… ne jucam cu mingea si alega. S-a oprit brusc si a inceput sa planga. Nu mai putea urca scara, nu mai sarea nici macar in pat. Am crezut ca si-a rupt piciorul. L-am dus chiar in ziua aia la medic si am rezolvat cu tratament. Avea doar un fel de întindere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.