Rolul suplimentelor nutritive în viața sportivilor

Un stil de viață sănătos, o alimentație echilibrata, introducerea unor activitati sportive, sunt criterii importante pentru a avea o siluetă admirabilă și pentru a nu avea probleme de sănătate. Pe lângă toate acestea, organismul trebuie ajutat pentru a reacționa cât mai pozitiv.

Suplimentele nutritive ajută la îmbunătăţirea performanţelor în rândul sportivilor

Aceste suplimente contribuie la dezvoltarea masei musculare. Suplimentele sunt un aliat ideal atunci când doriți să pierdeți kilogramele în plus. Depunerea efortului, atunci când faceți sport, presupune pierdere de energie, aceste suplimente au efect revigorant, acționând asupra organismului.

Avantajele suplimentelor nutritive

Suplimentele nutritive ajută la o mai bună stare a sănătății și poate avea efecte pozitive în profilaxia anumitor afecțiuni. Grație proteinelor din compoziția batoanelor, celulele musculare expuse efortului pot funcționa normal, având un aport benefic de oxigen, energie și nutrienți. Aceste suplimente conțin ingrediente active, cum ar fi L-arginina care susține producerea energiei necesare activității musculare.

Tipuri de suplimente nutritive

Exista suplimente nutritive sub formă de capsule, de tip pudră sau sub formă de batoane. Batoanele nutriționale se prezintă asemeni batoanelor de ciocolată. Au un gust foarte bun și au rolul de a înlocui o masă. Pentru că sunt ușor de depozitat, pot fi purtate chiar și în geanta cu care mergeți la sală.
Suplimentele nutritive sub formă de pudră se prepară cu apă și constituie o băutură sănătoasă și delicioasă. Acest tip de suplimente au în compoziție concentrat proteic și aminoacizi esențiali care sunt foarte importanți pentru persoanele active, asigurându-le necesarul nutrițional zilnic. Acest tip de suplimente au arome savuroase de fructe și un gust foarte bun. Suplimentele nutritive acționează rapid la nivelul organismului și au un grad ridicat de eficiență. Aceste suplimente sunt ușor de administrat și au un grad ridicat de eficiență. Ele sunt ușor de administrat, fiind o adevărată plăcere să le puteți savura. Suplimentelor le revine rolul de a contribui la obținerea unei mase musculare definite.

Administrarea suplimentelor nutritive

Administrarea acestor produse se face în mod diferit, în funcție de tipul de suplimente administrate. Există suplimente a căror administrare se face ținând cont de greutatea persoanei care le urmează. Sunt suplimente permisive, care au un număr maxim de tablete pe care le puteți administra în funcție de obiectivele pe care doriți să le atingeți.

Suplimentele nutritive si sportul

Datorită faptului că sportivii au nevoie de forță, energie, rapiditate și vigoare musculară, au nevoie de nutrienți care să le asigure necesarul zilnic pentru randament. Acest necesar și-l pot lua din suplimente nutritive. O dietă echilibrată nu este suficientă pentru a te bucura de rezultate pozitive. Între sportivi și suplimente nutritive există o strânsă legătură, nu se poate recurge la administrarea de suplimente fără a face sport și nici depunerea de efort nu este tocmai ok să se facă fără a apela la suplimente nutritive. Aceste suplimente sunt obținute din surse naturale sau de sinteză care nu afectează organismul.
Cele trei obiective ale administrării de suplimente nutritive sunt scăderea un greutate, creșterea nivelului de energie și creșterea masei musculare. Aceste suplimente ajută esențial organismul grație puternicului rol antioxidant. Înainte de a trece la administrarea de suplimente nutritive trebuie să acordați atenție prospectului și etichetei flaconului în care se regăsesc. Este foarte important ca acestea să fie avizate de Ministerul Sănătății și să fie conforme cu prevederile legale din lumea medicală.

Ce părere aveți despre aceste produse? Ați folosit până acum?

You may also like

17 comentarii

  1. Le-am folosit in trecut, cand mergeam la sala si da, sunt interesante. Cel putin batoanele proteice pot inlocui cu succes o masa si te pot ajuta sa si slabesti.

  2. Cum n-am treaba cu lumea asta a sportului, nu am consumat si nici nu planuiesc sa consum vreodata astfel de suplimente, dar ma intreb daca batoanele alea proteice Snickers sunt la fel de buna ca ciocolata lor din comert.

  3. Nu stiam ca cei de la Snickers au si batoane proteice, nu le-am vazut in magazine si nici in zonele destinate produselor de acest tip. Eu am mai rontait batoane, in general dimineata. Nu am stat sa monitorizez efectul lor, dar tin de foame si stiu ca sunt si cat de cat sanatoae.

  4. Eu am folosit dupa ce i-am nascut pe copii, cand am slabit. De cele la Snickers nu aveam habar. Sunt curioasa ce gust au.
    Batoane cu rol de supliment am folosit si bine ca mi-ai adus aminte sa comand din nou mai ales ca vine scoala in curand si nu voi avea timp sa mananc normal.

  5. Eu nu am folosit pentru ca nu am facut vreun sport, dar barbatu-meu a luat si vreau sa spun ca ne avand un medic specialist langa tine mereu poti face usor greseli cu repercursiuni majore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.