Informații utile despre anvelopele dedicate de iarnă

Cauciucurile auto de iarnă trebuie să poată echipa în mod satisfăcător autovehiculele în momentul în care valorile din termometre ajung sub 7 grade Celsius, pentru ca șoferii să aibă parte de deplasări în deplină siguranță li să ajungă la destinație în timp util.

Noile linii de anvelope iarna Dunlop Win SPT 295/55/16  sunt special proiectate și concepute sa sfideze temperaturile scăzute, inclusiv la rularea pe suprafețele carosabile umede, pline de zăpadă sau cu strat de gheață și să ne ofere siguranța unui drum fără probleme.

Privind în paralel performanța demonstrată de un model de cauciucuri de iarnă pentru turism și performanța unor anvelope dedicate de vară, de exemplu referitor la distanța de frânare, la o distanță de aproximativ 80 km/h, distanța de frânare va fi de circa 40 metri pentru cele de vară, și de numai 35 de metri pentru anvelopele de iarnă, așadar vorbim despre o distanța de minim 5 metri.

Această diferență este foarte importantă pentru siguranța în traficul rutier precum și pentru buna funcționare a autoturismelor. Motivul se datorează faptului că noile anvelope specializate de iarnă prezintă o concentrație mai mare de lamele și canale speciale de adâncime mai mare, lucru care contribuie la creșterea nivelului aderenței, iar în același timp permite dispersia apei sau zăpezii acumulate în timp mai scurt.

Profilul benzii de rulare prezent la o anvelopă de zăpadă / de iarnă se caracterizează în general prin prezența unor caneluri prevăzute cu blocuri solide, cu spațiu mărit între ele, deosebindu-se așadar de cele de vara prin designul diferit.

Pentru a concluziona, anvelopele de iarnă pentru turism sunt special fabricate pentru a întâmpina fără probleme temperaturile extreme și suprafețele înghețate, șoselele umede și drumurile înzăpezite, fără a compromite viața conducătorului auto sau a celorlalte persoane participante în trafic.

Tu ții cont de gradul de uzură al anvelopei? Poți face diferență dintre o anvelopă de vară și una de iarnă?

You may also like

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.