Generatorul Diesel te ajută să-ți desfășori activitățile în condiții normale

Există situații excepționale în care anumite impedimente stau în calea desfășurării normale a treburilor. Una dintre aceste situații este cauzată de lipsa sursei de energie. În condițiile în care energia lipsește, importanța unui generator Diesel este una relativ mare. Acesta ajută la desfășurarea activităților în condiții normale.

Criterii de alegere a unui generator Diesel

În alegerea unui generator electric de curent este necesar să țineți cont de anumite criterii. Caracteristicile generale ale generatorului sunt cele care ne ajută să alegem cel mai potrivit aparat pentru nevoile noastre. Puterea furnizată de generatorul de curent electric este dată de puterea și tipul consumatorilor ce urmează a fi alimentați de generator. Când trebuie să branșăm un dispozitiv la generator este necesar să fim atenți la acest aspect. Tensiunea furnizată de generatorul de curent constituie un alt criteriu important în alegerea generatorului.
Există două tipuri de generatoare în funcție de tensiune: generator monofazat și generator trifazat. În raport de sistemul de pornire de care dispune un generator electric regăsim trei tipuri de generatoare. Generator Diesel care pornește trăgând de sfoară. Acest tip de generator este foarte căutat și are un preț accesibil. Generatorul de curent cu pornire electrică este cel de-al doilea tip de generator. Acesta pornește la cheie și este la fel de ușor de utilizat ca și primul. Generator de curent cu pornire automată este folosit ca sursă de energie de rezervă. Acest generator se montează paralel cu sursa primară de energie, el se activează și se dezactivează automat, la oprirea și pornirea sursei de energie electrică.

Avantajele generatorului Diesel

Un generator de curent pe motorină are costuri de exploatare mai reduse în timp. Generatorul de curent pe motorină pornește mult mai ușor decât generatorul de curent pe benzină în condiții extreme de vreme. Temperaturile fiecărui sezon nu reprezintă un impediment în pornirea unui generator. În cazul generatoarelor dotate cu sistem de pornire automată nu este nevoie de acționare manuală pentru a porni generatorul.
Un generator Diesel are mai multe ore de funcționare decât cel pe benzină .Acest tip de generator dispun de sistem de răcire și au un grad ridicat de mobilitate.

Utilitatea Generatorului Diesel

Lucrările de amploare se bazează pe folosirea unor generatoare Diesel. Aceste generatoare sunt performante. Datorită posibilității de răcire a unui generator Diesel, este garantată o utilizare superioară a acestuia. Motoarele acestora pot fi răcite cu lichid sau cu aer. Generatoarele Diesel ale căror motoare pot fi răcite cu lichid sunt mult mai silențioase și asigură un mai bun control al temperaturii.

Când putem folosi generatorul Diesel

Generatoarele pot fi folosite ca sursă primară de energie sau în caz de avarie. Acestea pot fi folosite în domeniul construcțiilor, pentru nave – uz marin, agricultură, industrie și rezidențiale.

Întreținerea unui generator Diesel

Întreținerea unui generator Diesel se face prin revizii periodice. În urma acestor revizii se procedează la verificarea generatorului, schimbarea și curățarea componentelor sale. Ca urmare a reviziilor periodice motorul generatorului va funcționa normal, iar durata de viață a aparatului va fi mult mai mare.

You may also like

17 comentarii

  1. În zilele când rămânem fără curent mi-aș dori și aș avea mare nevoie de un generator pentru ca la noi toate sunt pe curent: portile, usile de garaje, electrocasnicele, alarma…

  2. Cand locuiam la cealalata casa, aveam un generator Diesel pentru ca mereu se oprea curentul pe timpul iernii si altfel riscam sa inghetam de nu se poate spune.

  3. Un generator deasel este mult mai rentabil decat unul pe benzina, mai ales daca e folosit in mod continuu. Pretul lui e mai mare dar preyinta mai multe avantaje, exact cum ai descris si tu.

  4. Nu m am gandit inca la achizitionarea unui generator, nu prea se intrerupe curentul la noi, insa e practic in locurile de vacanta, cabane, unde pot fi chiar unica sursa de electricitate. Acasa, ca si backup, e minunat.

  5. Poate era bine sa fi mentionat si unde este folosit un astfel de generator, ori n-am citit eu cu atentie? Unde nu este retea electrica in tara asta? Intreb, ca nu am idee, eu imi imaginez ca nu exista localitate care sta cu opaitul in secolul 21….

  6. M-ai facut sa ma simt ca acum 30 de ani cand invatam despre asa ceva.Nu prea stiu pe nimeni care sa foloseasca asa ceva, dar o mai fi vreun catun in care prezenta lui este absolut necesara.

  7. Si noi avem generatoare la vila in care avem biroul. Daca se ia curentul o data pe luna e mult. Pentru uz caznic nu ne-am permite sa instalam un astfel de generator. E prea scump pt cat de putin se ia curentu la noi, dar in zonele cu probleme se merita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.