Internetul în roaming devine istorie

Din 15 iulie Orange a făcut public faptul că roamingul va fi ca și inexitent și că minutele incluse în abonament sau pentru oferta de pe cartelă vor putea fi folosite la fel de bine și în roaming. Eu sunt abonată la Orange de mai bine de 8 ani și de fiecare dată când se termină perioada contractuală cer o ofertă pentru câte un telefon. În felul ăsta eu sunt mulțumită că am telefonul pe care mi-l doresc la un preț cu mult mai mic decât cel pe care l-aș fi plătit pe un telefon la liber. Pentru moment sunt mulțumită de abonamentul la ei și nu am nici o intenție să mă mut pe cartelă.

Am auzit că la Vodafone această opțiune este valabilă încă de la începutul anului, dar nu pot să spun nimic cu certitudine pentru că asta am auzit-o și eu de la diverse persoane.

Internet gratuit în roaming cu resursele din abonament

Recunosc că m-a bucurat foarte mult această schimbare. Costul conversațiilor în roaming nu mai era atât de scump și din câte îmi amintesc eu plătea-i foarte puțin către un telefon acasă. Ultimele dăți am plătit 2-3 euro cost suplimentar pentru ceea ce am vorbit în roaming.

Vestea bună este alta. Internetul se consumă din resursele din abonament și nu mai trebuie să fugărești ospătarul de la masă sau tipul de pe plajă pentru parola de la WiFi ca să poți să stai și tu liniștit pe internet. De exemplu, eu am 6 G în roaming și vreau să spun că nici nu mi-a păsat cât consum sau să stau cu grijă că mi se duce tot internetul dacă mă uit la un filmuleț. Am făcut exact ce aș fi făcut în mod normal pe telefon și în plus am avut și laptopul cu mine pe care l-am folosit tot de pe internetul telefonului.

În plus, noi am plecat mai multe mașini în vacanță și marea majoritate foloseau aplicația Waze. Este extrem de bună ca să vezi traseul exact pe care vrei să-l urmezi și să vezi diversele obstacole care pot apărea pe traseu. Poți identifica din timp poliția, lucrări, accidente sau alte probleme.

Foarte accesat a fost și Facebook Messenger pentru că am avut un grup creat special cu persoanele care urma să ne petrecem vacanța în Thassos. Pe lângă faptul că acolo puteam discuta diverse aspecte personale și din trafic, am aflat că poți să dai share live location și vezi exact unde se află ceilalți prieteni ai tăi și la ce distanță sunt față de tine. Mi-a plăcut mult această funcție și a fost printre cele mai folosite. Se vede în timp real, cât de departe este de tine persoana care și-a  sharuit locația.

Fetița mea are un telefon pe care îl mai folosește când și când ca să urmărească diverse filmulețe pe Youtube. I-am pus și ei o cartelă în acel telefon. Cartela avea deja un credit de 5 euro și pentru a activa roamingul am am încărcat-o cu 2 euro și i-am pus 8 G parcă. Nu a stat foarte mult pe el și nu l-a consumat, dar mi-a fost de ajutor în momentul în care vroiam s-o mai liniștesc sau când stăteam la o terasă și așteptam mâncarea.

Vă doresc plimbare plăcută și să folosiți internetul fără limite în roaming!

You may also like

4 comentarii

  1. cum nu prea calatoresc, si mai ales nu in afara tarii, nu ma afecta oricum costul roaming-ului, dar ma gandesc ca e un lucru bun ca nu mai alergi dupa parole wifi, cum ziceai si tu.

  2. Roamingul a disparut pe 15 iunie pentru multe dintre tarile aflate in Spatiu Economic European. In roaming nu poti folosi 100% resursele din abonament sau de pe cartela prepay, doar o parte, verificati inainte sa plecati din tara cat puteti folosi, exista o formula de calcul: costul abonamentului fără TVA/ 7.7(costul de roaming reglementat în Regulmentul European) X 2, dar fără a depăși traficul de internet național inclus în pachet. Sau la *100#

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.