Grecia este în topul preferințelor românilor la capitolul vacanțe

Vara este asociată cu vacanța de vară, cu mare, cu soare și multă distracție. În ultimii ani am preferat să aleg ca destinație de vacanță Grecia pentru că prețurile de acolo sunt mult mai mici decât o vacanță la noi în țară sau chiar o altă destinație la mare. Până acum am fost în câteva insulițe precum Thassos, Corfu sau Lefkada. Topul preferințelor mele este exact în ordinea în care le-am enumerat.

Corfu este o destinație accesibilă

Prima mea vacanță în afară țării cred că a fost în Corfu. Atunci am stat în Ipsos și am prins o ofertă mult prea avantajoasă ca s-o pot refuza. A fost ceva de genul, plătește unul și merg doi. Am plătit în jur de 130 euro pentru 2 persoane pentru 7 nopți de cazare. Condiția ca să poți beneficia de această ofertă era să alegi varianta de transport cu autocarul care mai costa 300 lei de fiecare. Condițiile de cazare au fost bune și la banii pe care i-am dat chiar ne puneam semne de întrebare dacă de banii ăștia chiar vom avea cazare. Transportul cu autocarul a fost de dificil pentru că drumul a fost lung și spațiul micuț.

Pe vremea aia căutam cea mai ieftină variantă și n-am luat în calcul că prețul total se ridica. Am fost 4 persoane și cred că puteam să luăm mașina ca să mergem până acolo și aveam un confort mai bun doar că nu mai găseam o ofertă atât de mică la cazare.

Pe Filadelfia Turism am găsit un sejur Corfu la preț avantajos, având în vedere că în prețul biletului este inclus și transportul cu avionul și transport de la aeroport. Singura problemă care o am cu Corfu este faptul că nu au deloc plaje cu nisip și toate sunt cu pietre și acestea sunt chiar și-n apă. Acest aspect nu mi-a plăcut deloc, dar m-am obișnuit.

Avantajul pe care-l am avut eu la locația pe care am ales-o a fost că avea piscină și înainte să plec la mare sau când mă trezeam mult mai târziu, alegeam să rămân la piscină. Insula este foarte frumoasă și de preferat ar fi să închiriați un ATV cu care să faceți un tur al insulei. Când ajungeți în vârful insulei, se vede foarte frumos privită de sus. Eu am făcut asta și am realizat că în felul ăsta am văzut multe priveliști pe care altfel nu aveam cum să le văd.

În Corfu este viață de noapte față de restul insulelor în care am fost. Aici am văzut multe cluburi sau restaurante cu karaoke care erau pline de turiști și te simțeai bine și noapte. Pe vremea aia nu aveam copil și am profit de aceste. De exemplu, în Thassos, nu este nici un fel de viață de noapte. Am înțeles că doar prin capitală ar fi un club mai mare, ar nu am ajuns până acolo.

Care este destinația voastră preferată din Grecia?

You may also like

7 comentarii

  1. eu as merge strict pentru plaje, pentru apa curata, pentru obiectivele turistice. Nu prea m-a pasionat viata de noapte nici cand aveam 19 ani, dar acum, la batranete :)). asa ca pentru mine e bun si thassos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.