Povești de noapte bună cu Pixi

Luna copilăriei m-a determinat să vă vorbesc despre câteva cărți de copii pe care eu le folosesc. Ce-i drept nu prea folosesc aceeași carte în fiecare zi pentru că cea mică se plictisește foarte repede și încerc să-i captez atenția cu cărți noi și cu povești cât mai diversificate.

Povești cu Pixi

Pixi este un personaj drăguț și pentru Criss nu este deloc străin. Am mai avut câteva cărticele cu acest personaj tot de la Editura All și puteți găsi aici acel articol. Pentru că i-au plăcut multe acele povestioare interesante și foarte captivante, am îndrăznit să trec la pasul următor și am luat o carte cu foarte multe povești.

Poveștile sunt relativ scurte pentru ca cei mici să nu se plictisească și să abandoneze. Au și câteva desene și cei mici ascultă cuminți ceea ce li se citește. Trebuie să insistăm cu poveștile pentru că în primă fază ai putea spune că nu te înțelege absolut deloc și că acel copil a rămas nedumerit în ceea ce privește istorisirea. Dacă citim constant vom vedea îmbunătățiri în vocabularul copilului și el va face niște conexiuni la care nici măcar nu ne-am gândi noi și înțeleg treptat cam tot ce li se citește. Doar așa pot învăța cuvinte noi și să realizeze cum se pot folosi corect.

Cartea cu poveștile de noapte a lui Pixi o găsiți aici. Din punctul meu de vedere este perfectă pentru copii de peste 3 ani. Sunt prezentate animăluțe și poveștile lor și povestea  „Prințesa își caută ursul” este preferata ei.

Singura problemă este ca Criss să mă asculte pentru că are zile în care nu acceptă să-i citesc și preferă să ne jucăm cu mâinile, să cântăm un cântecel sau să repete ea culorile, numerele, etc. Niciodată nu insist și o las să facă exact așa cum își dorește ea. Dacă aș insista probabil că ar respinge categoric cărțile și nu și-ar mai dori să le vadă.

 

You may also like

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.