Importanța panourilor solare

Panourile solare sunt grupuri de celule solare care funcționează împreună cu scopul de a o converti în energie termică sau energie electrică. Există două tipuri de panouri solare: panouri solare termice și panouri solare fotovoltaice. Primele sunt cele care au menirea de a încălzi apa menajera. Panourile fotovoltaice sunt cele care transformă energia solară în energie electrică.

panouri-solare1.Beneficiile panourilor solare

Panourile solare aduc beneficii semnificative atât mediului înconjurător cât și economiei financiare. Sistemul panourilor solare garantează un grad mare de captare a energiei solare. Energia solară este gratuită, provenind de la lumina pe care soarele o generează. Este o sursă inepuizabilă de energie. Din punct de vedere al protecției mediului înconjurător, panourile solare sunt ireproșabile. Fiind ecologice, panourile solare nu produc daune și poluare. Panourile solare prelungesc viața sistemului de încălzire al locuinței.
Panourile solare termice oferă locuinței apă caldă pe parcursul întregului an. Din perspectiva amplasării panourilor solare nu trebuie să vă faceți griji. Ele pot fi poziționate atât pe acoperișul casei cât și pe teren. Un alt avantaj al utilizării panourilor solare este că pot fi mutate în alte locuri, fiind detașabile și au o durată mare de viață, putând fi folosite până la 30 de ani.

montare-panouri-solare2.Întreținerea panourilor solare

Panourile solare sunt o investiție inteligentă, sănătoasă și economică. Pentru buna funcționare trebuie să le îngrijim periodic. Datorită faptului că nu au componente în mișcare, panourile solare trebuie păstrate curate cât mai mult timp. Trebuie acordată o atenție sporită panourilor solare în perioadele de condiții meteorologice uscate, atunci când se depune praful.
Panourile nu sunt sisteme pretențioase. Este suficient să aruncați o privire asupra stării lor și dacă este cazul să acționați. Nu este necesar să apelați la persoane specializate în domeniul curățeniei. Operațiunea poate fi făcută facil de dumneavoastră. Aveți nevoie de detergent, apă caldă și o cârpă uscată pentru a îndepărta praful sau mizeria creată de păsări.

3.Verificare curățeniei panourilor

Întreținerea curățeniei în cazul panourilor solare termice este foarte ușor de realizat. Având tuburi vidate, depunerea mizeriei este foarte redusă. În cazul panourilor solare fotovoltaice se impune o metodă atentă de monitorizare prin sisteme speciale. Trebuie avută în vedere energia produsă de module. Este necesar să verificați voltajul în circuitul deschis, apelând la un electrician. În situația în care nu vă pricepeți la aceste operațiuni puteți apela la o echipă de profesioniști.

4.Importanța economică a panourilor solare

Într-o gospodărie se consumă foarte multă energie electrică. Atunci când familia este numeroasă și consumul energiei electrice este mare și factura se ridică la costuri uriașe. Investiția în panourile solare este una sigură, eficientă și cu costuri relativ mici. Costurile pe care le suportați sunt cele reprezentate de achiziție și instalare. Panourile solare sunt o necesitate la un preț accesibil. Ele sunt foarte rezistente timp îndelungat, veți economisi banii deoarece nu vă veți preocupa de înlocuirea lor.
Unele firme specializate în panourile solare oferă montarea și instalarea gratuit clienților. Panourile solare sunt energia verde a viitorului care protejează mediul și vă ajută să economisiți banii. Vă veți bucura de locuința încălzită și apă caldă tot timpul anului fără a vă preocupa de plata facturilor.

You may also like

10 comentarii

  1. singurul lucru care mi-e clar este ca panourile astea ne-ar ajuta sa facem economie si ne-ar face si mai putini agresivi cu mediul inconjurator. Din pacate, ele sunt inca destul de scumpe si putini sunt cei care si le permit.

  2. stiu ca si statul are un program de subventionare pentru cei care se decid sa-si puna panouri. deci macar la case, s-ar putea incerca mai des aceasta solutie.

  3. Cu primii bani imi voi cumpara si eu astfel de panouri solare. Acum 10 ani, pana sa imi vina gazele pe strada, aveam o improvizatie pe casa, un butoi cu apa si o serpentina, care imi asigura apa calda pe timp de vara. Partea proasta era ca daca voiam sa fac dus la 2 noaptea, nu aveam apa calda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.