Cum se pierd comenzile din neglijență sau indiferență pentru comenzile plasate pe site-urile de afară

Eu dau foarte multe comenzi pe site-urile de afară și cine mă urmărește a putut vedea activitatea pe care o am și ce fel de produse îmi aleg. De-a lungul timpului mi-am dat cu părerea referitor la produsele primite în urma comenzilor și cum să faceți să dați o comandă de care să vă puteți bucura.

img_3579Până acum o lună și puțin, coletele de pe site-urile de afară ajungeau la Poșta vamală. Acolo totul este ca-n junglă și numai Dumnezeu știe după ce metode se fac calculele și cât trebuie să plătești în cazul în care depășești 10$ sau €.

Când plătesc suplimentar la Poșta vamală?

În mod normal tu trebuie să te prezinți la Poșta vamală cu buletinul. Conform celor menționate pe colet plătești sau nu vamă. Mai exact, comenzile sub 10$/€ nu plătesc nimic suplimentar, iar cele care depășesc această sumă sunt la mila vameșului. Sunt cazuri în care suma trece cu puțin peste această limită și vameșul „Închide ochii și-ți face o favoare” sau te ia la bani mărunți și în acest caz plătești diferența de TVA plus încă 8 lei(taxă impusă de poștă care se achită doar dacă vameșul consideră că aveți de plătit). Din ce-am înțeles eu, dacă pe colet este trecut 25$, atunci plătești TVA pentru 15$ plus acei 8 lei. Pentru o comandă de 25$ am plătit eu vreo 26 lei și așa mi s-a explicat. Unii spun că diferența de TVA se achită la toată suma.

DAR și în cazul în care pe colet scrie o valoare mică vameșul poate ridica din sprânceană și să te ia la bani mărunți. Știe că chinezii trec valori mici pe colet tocmai din considerentul de a te scuti pe tine, ca și cumpărător de cheltuieli suplimentare. Pentru ca vameșul să mai scoată niște bani de la tine, de parcă ar avea comision din încasări, te întreabă de factură sau o dovadă a plății a produselor respective. Consider că aceasta este cea mai mare plasă. În momentul când tu spui că ai plătit mai mult, deja scoate chitanțierul și ești bun de plată chiar dacă nu ai o dovadă concretă la tine a plății. Cel mai bine este să spui că nu ești tu persoana care a dat comandă pentru a evita să intri în polemici cu ea. Așa ai șanse mari să scapi cu obrazul curat.

Împărțirea coletelor la Poșta locală și Poșta vamală

Nu știu cum s-au gândit la împărțirea coletelor și direcționarea unora către Poșta de care aparții. Consider că asta este una dintre cele mai mari nebunii.

Înainte, rar ajungea câte un colet la Poșta locală și eram tare bucuroasă. Ziceam că ar fi tare bine să pot ridica colete de la Poșta din cartier. Pe vremea aceia era  unu, maxim două colete. Restul le luam pe toate de la Poșta vamală.

Eu dau comenzi de pe site-urinare mai bine de un an și până acum nu am pierdut nici un colet, să se întâmple să nu-l primesc sau să se piardă în mod misterios cum n-ai auzeam eu la alte fete.

Poșta locală amețește coletele de nici ea nu mai știe de ele. Zilnic sau aproape zilnic  primesc câte un aviz în poștă și mă duc la poștă o dată pe săptămână, de obicei vinerea. Știu că la Poșta vamală coletele stau 30 de zile și la locală stau 10 zile. Când am fost vineri, doamna de la poștă îmi zice că am un colet retur! Păi cum retur? Am fost și săptămâna trecută și nu mi-a zis nimeni c-aș avea un colet care stă de câteva zile la dumneavoastră. Răspunsul scurt și fără alte explicații a fost că la ei a stat acel colet 30 de zile și dacă eu nu am venit să-l ridic sau să vin cu avizul, s-a trimis retur!!! Asta în condițiile în care eu am fost sigur la poștă de cel puțin 2 ori în ultimele 30 de zile.

Ce pot face în această situație? NIMIC. Voi urmări să văd care este coletul care nu îmi mai ajunge și să cer retrimiterea lui sau rambursarea banilor.

Ce înseamnă asta ca timp? A durat o lună până să primesc coletul, după spusele poștei a stat o lună la poștă, o lună returul și dacă mai vreau acele produse – încă o lună! Toate astea din cauza neglijenței sau proastei organizări ale poștei.

În era tehnologiei, când toți au o statistică pe calculator, cei de la poștă au niște foi cu nume și numere și săracele doamne de la ghișeu pierd minute bune până să mă caute pe mine pe listă sau până să verifice dacă mai am și alte colete. Vinovat este …. sistemul!!!

În concluzie nu se poate face nimic. Totul va rămâne fix la fel și sunt sigură că ăsta este începutul unui lung șir de probleme cu Poșta! Mi-aș dori să lase toate coletele la vamală pentru că era mult mai bine!!!

Voi aveți experiențe neplăcute cu Poșta?

You may also like

15 comentarii

 1. Sistemul poștei române (cu litere mici) este antic. Ei merg încă pe borderouri de zeci de pagini și dacă cineva greșește o cifra, o litera, sau doar omite expediția ta cu totul n-ai ce face. Nu poți căuta după adresă, după nume, după nici un criteriu expedițiile tale, iar dacă e vreo problemă poți face plângere la dirigintele oficiului poștal. Cu rezultate 0.
  Noroc că domnii chinezi nu se canonesc și trimit din nou, dar de obicei doar după 60+zile de la expediție.
  La Vama este intr-adevar o zona gri unde atitudinea ta este esențială.
  But chill… Viața e prea scurtă să te enervezi pe lucruri ale caror curs nu îl poți influența. Dacă vrei să plătești la Vamă fix cât face e bine să ai print după confirmarea plății de pe ebay, PayPal sau whatever. Asta le închide gura.

 2. Mă disperă și pe mine scuza angajaților ”sistemul e de vina”, pai si sistemul e facut de oameni, asa ca poate fi modificat spre binele nostru.
  Pana la urma totul tine de bunavointa, dar la noi lipseste cu desavarsire. Nu stiu de ce nu ne putem ajuta, de ce dorim mereu sa incurcam…

 3. Eu tot timpul cand merg la posta o pun pe doamna de acolo sa ma caute atat la colete interne cat si la recomandate cu tracking si la recomandate simple. Stiu, pierd mai mult timp asa, dar scap de o grija :(. La vama deja doamna de acolo ma invatase si imi punea coletele impreuna, la locala insa trebuie sa ma caute pe toate cele 3 dosare :(.
  Sper sa iti mai returneze banii firma de la care ai luat produsele :(. P.S. sfatul meu este sa nu le spui ca a plecat de la posta ta inapoi, cel mai bine le spui ca nu a ajuns. Stiu, vei mintii, dar altfel risti sa pierzi si banii si sa ramai si fara produse.

 4. La Posta romana e cum nu se poate mai rau. Mai nou dureaza mai mult pana ajung banii prin mandat. Practic toata lumea alearga, se invarte rapid, numai posta merge chiar mai lent. Din punctul meu de vedere, o pot inchide si maine ca nu am sa plang!

 5. Nici eu nu am patit sa se piarda sau sa se faca retur un colet de-al meu. Eu am noroc la Posta locala caci ma cunosc si mereu primesc din timp coletele. La posta vamala nu mai inteleg, uneori imi ia bani, alteori nu.. depinde de starea ei de spirit ;))

 6. O daaa! Atat de multe incat nu pot sa le enumar. Dar am inteles ca de acum si coletele vamale vor ajunge tot la posta de cartier, deci sa vezi nebunie.

 7. Mai neprofesionisti decat cei de la Posta Romana nu cred ca exista. Am avut numeroase experiente neplacute cu cei de la posta vamala si chiar nu-i mai suport. Iar cu platitul taxei nici nu mai spun…

 8. Dupa ce ca sunt cu capul in nori, mai sunt si foarte…. lipsite de amabilitate. Mie mereu imi ia maica mea coletele, avem acelasi nume de familie, aceeasi adresa, ii dau buletinul, etc. si tot fac mutre ca sa vina titularul. Pai daca nu poate ???

 9. Am comandat si eu pe site-uri din strainatate, dar in vremea cand venea curierul cu ele la usa. Dupa un timp s-a schimbat legislatia si a trebuit sa le ridic de la Posta Vamala. O singura data am calcat pe acolo si am stat doua ore la coada. Am fost cautata intr-un caiet, nu pe calculator cum credeam eu ca-i normal si apoi trimisa intr-o camera alaturata ca sa mi se deschida coleteul in prezenta mea. Asta a pus capac si de atunci n-am mai comandat nimic in afara tarii.

 10. si la noi te ia la bani marunti la vamala… pana acum se putea sa mearga sotul/sotia celui care figureaza. acum s-a luat vamesul de mine, ca cica de unde stie el ca nu divortam sau suntem separati. frate, serios? plus ca fara dovada platii nu-ti da coletul si calculele ei stiu cum le fac. in ultima perioada le-am primit in posta de la bloc, sper ca de acum sa fie la fel, ca am ceva colete pe drum…

 11. mie imi este groaza cand vine vorba sa comand si sa vina la vamala, chiar incerc sa evit pe cat posibil..pe langa coada cei de la vamala se poarte urat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.