Cumperi sau nu maşina ta de la firmă?

Soțul meu muncește la o firmă de câțiva ani buni și evident că a primit o mașină de la firmă și umblă cu ea toată ziua. Angajatorul i-a oferit oportunitatea de a cumpăra mașina la un preț foarte mic pentru că trebuie să îi cumpere alta nouă pentru muncă. Acum stăm în dubii dacă să facem sau nu acest pas. Mașina nu este tocmai nouă, are peste 200.000 km și ar avea nevoie de câteva piese auto marca opel de schimbat.

masina-de-serviciu-minAvantajele sau dezavantajele cumpărării mașinii de serviciu

Schimbarea mașinii de serviciu după un anumit număr de kilometri sau chiar după o anumită perioadă de folosire, nu este o tehnică tocmai nouă. Firmele care se respectă recurg la această metodă tocmai pentru a le oferi confortul de care au atâta nevoie angajații. Mașinile sunt clar uzate și nu mai sunt tocmai noi, dar pentru a nu se chinui să le vândă, preferă să le ofere persoanelor care au lucrat pe ele contra unei sume modice.

Aș vrea să încep cu avantajele acestei investiții:

  • achiziția unui autoturism cu preț redus
  • fiind singurul utilizator, cunoști exact cum a fost întreținută mașina și dacă are reviziile la zi
  • contează foarte mult felul în care s-a mers cu mașina
  • o mașină cu un consum mic de carburant

Dezavantaje ar fi suficiente:

  • trebuiesc făcute investiții în piese
  • este totuși o mașină uzată și se poate defecta oricând ceva la ea
  • lipsa garanției

masina-de-serviciu-opel-minCare este primul pas după achiziția mașinii de serviciu

Imediat după intrarea în posesia maşinii este preferat să mergi la un service să vezi exact ce piese trebuie să schimbi. Piesele de opel nu sunt tocmai scumpe și dacă mergi la un service prietenos, poți veni cu piesele tale și să le plătești doar manopera pentru toată munca prestată.

Cel mai bine este să comandați online piese pentru că așa vă ajunge mai ieftin. Prețul este pion foarte important în această ecuație și, evident, nu vrei să arunci banii pe fereastră. Internetul ne oferă multe oportunități așa că lista este foarte mare. Trebuie doar să știți exact ceea ce trebuie schimbat și nu trebuie să neglijați faptul că după 200.000 de kilometri ar trebui să schimbați și distribuția dacă aceasta nu a fost schimbată până acum. Distribuția este foarte costisitoare și pentru binele meu sau al nostru, ar fi bine să fie făcută.

Tot ce-mi doresc este să fie totuși o investiție bună această mașină și să ne putem face treaba cu ea.

Sunteți pro sau contra achiziționării mașinii de la firmă?

You may also like

16 comentarii

  1. Eu nu lucrez la o firma care sa-mi dea masina de serviciu. Mi-e greu sa raspund. Da, cred ca as fi tentata s-o iau, pentru ca nu sunt genul care sa ma afisez cu lucruri de firma, ultimul strigat neaparat. In sensul ca e ok sa cheltui banii pe cele necesare, repet, necesare, iar restul sa-l pun deoparte pt zile negre si pt hobby-ul meu cel mai costisitor, calatoriile prin lume. Dar nu, nu calatoresc cu masina proprie 🙂 ca nu conduc, desi am carnet.

  2. As putea zice ca depinde mult de noroc,uneori poti lua ceva bun la pret bun,alteori poti lua o rabla cu buzele stralucitoare dar pe dedesubt sa fie doar rugina,depinde acum de bafta!

  3. eu as ahizitiona o masina de genul, mai ales ca cele de firma sunt cu cartea d reparatii la zi

  4. acum depinde si daca ai lucrat la firma respectiva si daca da, daca ai lucrat doar tu pe masina si stii ce e de reparat pe la ea, sau au calarit-o si altii. Nu ma pricep la masini dar eu asa zic: daca as fi condus-o eu 3-4 ani si as sti ca e cat de cat intretinuta eu as cumpara-o.

  5. cumpara fiecare dupa cum crede, uneori poti gasi ceva bun din intamplare, alte ori mai greu, acum sunt multe masini si oferte!

  6. In anii in care sotul meu a lucrat la diverse multinationale in calitate de director zonal nu a avut astfel de oferte, din pacate.
    Noi am cumparat masinile de la firmele de specialitate ori dealer.

  7. Nu am avut aceasta sansa de a cumpara masina de la firma, insa nu stiu ce sa-ti raspund…daca ar fi in conditi bune si retul unul ok, cred ca as accepta.

  8. cred ca nu prea se merita, pentru ca masina aceea a fost rulata foarte mult timp. pe de alta parte, i s-au facut revizii la timp, s-a avut grija de ea… deci e cam 50-50%

  9. Eu am cumparat prima masina de la firma la care lucram. Avea peste 120 000 km, era cu vreo 3000 Euro mai ieftina decat daca o luam din piata, si era si foarte bine intretinuta. Una peste alta a fost foarte bine ca am luat-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.