De ce este utilă o multifuncțională în compania ta?

Postul de secretară nu este unul tocmai dorit de mine. Consider că o persoană cu facultate, master și diverse alte cursuri de calificare îmi sunt de folos pentru a putea oricare alt post dintr-o companie. Din acest motiv, atunci când mă uit la locurile de muncă disponibile le ignor complet pe cele cu secretară sau același lucru, dar cu alte cuvinte, asistent manager. Nu este un job rușinos și nu vreau să fiu înțeleasă greșit, doar că eu sunt de părere că pot mai mult.

la-o-cafea-minCum am ajuns secretară

De ce ție frică, de aia nu scapi! Cam asta am pățit eu la unul din locurile de muncă, mai exact la primul meu job. M-am angajat pe un post de analist servicii client și în realitate trebuia să vând niște mașini nemaivăzute și nemaiauzite. Nu cunoștea nimeni acea marcă de mașini și totuși eu trebuia să le vând. Am fost angajați cu studii superioare din baza de date de la șomaj și asta presupunea ca angajatorul să nu ne dea afară o perioadă de timp și eu să nu plec în primul an parcă. Problema angajatorului a fost că s-a băgat în prea multe cheltuieli și a realizat că nu prea aveau ce să facă 2 persoane pentru 2 mașini și ca urmare ne-a cam redistribuit.

Service-ul auto de care aparținea firma nu prea avea ce face cu mine și asta era clar. Nu mă pricepeam la reparații, la contabilitate nu au vrut să mă bage și culmea, culmilor, s-a îmbolnăvit secretara. Nu aveam de ales și în concluzie am trecut pe post vrând, nevrând. Eram cam în aer la început pentru că nu știam cum se trimite un fax, unde găsesc contractele, cum înregistrez actele în registru, etc. Atribuțiile acesteia nu erau imposibile, ba chiar extrem de simple și mi-am intrat imediat în mână.

Problemele apar atunci când nu te aștepți

Volumul de muncă nu era mare, doar că veneau valuri și eu trebuia să le țin piept. Muncitorii care erau în service erau mai mult sau mai puțin serioși. Personalul venea și pleca după cum le tuna fiecăruia și uite așa m-am trezit cu vreo 15 contracte de făcut, semnat, înregistrat, revisal, etc.

M-am obișnuit rapid cu multifuncționala care era în firmă și totul mergea ca pe roate de fiecare dată. Problema a venit fix acum când eu aveam cea mai mare nevoie de ea. Scotea doar jumătate de foaie, agăța hârtia și nu vroia sub nici o formă să dea semne că și-ar reveni.

multifunctionalaÎn firmă mai erau imprimante normale și am avut noroc de ele. Așa am reușit să îmi duc munca la bun sfârșit și totuși trebuia să fac ceva cu acea multifuncțională pentru că ea era conectată la fax și depindeam de ea, de fotocopiile care le făcea. Tipii care se ocupă de mentenanță nu m-au putut ajuta. Au zis că a căzut o piesă importantă care nu merită a fi înlocuită.

Timpul scurt și lipsa banilor a determinat persoanele din conducere să apeleze la o firmă de inchirieri multifunctionale Bucuresti. Conform contractului semnat, firma se ocupa de întreținerea acesteia și noi veneam doar cu consumabilele. Ideea a fost genială pentru că prețul unei multifuncționale bune ajungea destul de mult și atunci când nu ai foarte multe lichidități, te poate salva ideea unei închirieri.

La scurt timp după această experiență, am făcut un an în firmă și am putut să plec în altă parte. Era clar că ei nu mai aveau nevoie de mine și nici eu nu-mi mai găseam locul. M-am bucurat de experiența pe care am avut-o alături de ei și recunosc că am avut multe de învățat.

Aveți experiențe ciudate de la fostele locuri de muncă?

You may also like

8 comentarii

  1. Multifunctionala avem si noi la firma si este foarte utila, dar pana am inteles cum functioneaza…..ma doare capul si acum!
    Norocul este sa firma e a noastra si asa ca pasez chestia asta spre sot 🙂 )))))))))))

    1. In momentul in care iti schimbi jobul este greu. Lasi colegi, amintiri si lucruri de care te atasezi. Asta este! trebuie sa o iei de la capat si pleci doar cu cunostiintele acumulate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.