Tehnologii moderne de predare în școli

În era tehnologiei, am devenit atât de comozi încât comandăm de pe internet cam tot ce avem nevoie. Am fost surprinsă când am vorbit cu un curier și mi-a spus că sunt multe persoane care comandă chiar și apă pentru ca nu vor să se mai deplaseze și să care. La asta chiar nu m-am gândit. În ceea ce privesc produsele de birotică și papetărie, este de preferat să apelezi la un magazin online.

Folosesc foarte multă hârtie și din acest motiv, folosesc cam 5-6 topuri de hârtie pe lună. Nu ar fi o problemă că am un consum atât de mare de hârtie, ci este problemă atunci când trebuie să mă duc să cumpăr. La început studiam atent piața și alegeam cea mai mică ofertă. Am avut și surprize pentru că nu tot ce este ieftin este și bun. Asta nu poate fi o regulă, dar m-am lecuit cu o anumită firmă pe care o ocolesc, oricât de ieftin ar fi acel produs.

Zenon este un site care vine în ajutorul meu și al altor persoane ca mine care doresc să-și facă cumpărăturile dintr-un singur loc. Aici găsești tot ce este legat de birotică și chiar produse de curățenie.

Evoluția tablei pentru școlari

Au trecut ceva ani de la ultimele mele cursuri din liceu și îmi aduc aminte cu plăcere de acea perioadă, deși nu aș vrea să o mai reiau. Fiecare etapă din viață are farmecul ei și eu mă bucur de ceea ce am și ce am realizat până în prezent.

Praf de cretă și burete ud pentru a șterge tabla în pauză?! Din câte îmi amintesc aceste sarcini cădeau în sarcina elevului de serviciu! Ne bucuram de alergia la praful de cretă a profesoarei de engleză și făceam tot ce puteam ca ea să tușească aproape toată ora.

tabla-magnetica-minAcum lucrurile au mai evoluat și sunt la modă table magnetice scolare. O tablă magnetică se comportă mult mai bine decât clasica tablă și în plus nu mai ai neplăceri create de praful de cretă. Tabla magnetică este rezistentă la zgârieturi și la acțiunea acizilor. Pentru scrierea pe această tablă se folosesc markere lavabile și se șterge cu un burete uscat.

Cred că școala în ziua de astăzi este mult mai interesantă. Nu cunosc cât de diferite sunt metodele de predare, dar școlile beneficiază de dotări de ultimă generație! Nu este o lege general valabilă deși am văzut că părinții vin în sprijinul profesorilor pentru a putea dota sălile de clasă.

You may also like

3 comentarii

  1. pentru multi dintre elevii de azi si daca le-as scrie profesorii pe luna si pe soare si tot nu i-ar stimula sa invete ceva. Oricum faptul ca nu mai inspira nici elevii nici profesorii praf de creta e un pas inainte.

    1. Probabil ca in momentul de fata sunt putine, dar si asta reprezintă un început si speram sa se schimbe ceva si in sistemul de învățământ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.