Cat costa sa schimbi placa de baza la laptop?

La onlaptop ne mandrim cu reparatii laptop cu o reusita de peste 90%. Acest lucru se datoreaza mai multor factori: in primul rand toate reparatiile se realizeaza in service-ul nostru specializat si dotat cu cele mai moderne aparate si echipamente, personalul nostru este foarte bine pregatit si mereu la curent cu cele mai noi tendinte in materie de reparatii placi de baza, lipirea cipurilor video pe placile de baza se realizeaza cu statii de lipit speciale, respectand standardele in vigoare. Tehnicienii din service au experienta de ani de zile in reparatii si cunosc cele mai frecvente probleme in functie de tipul laptopului. De multe ori pentru a diagnostica un defect al placii de baza este nevoie de reparatia laptopului.

reparatii-laptop-min

Motherboard-ul sau placa de baza dintr-un laptop este cea mai importanta componenta pentru ca actioneaza ca si un creier pentru intreg laptopul, asta ne spun specialistii de la onlaptop.ro. Practic pe placa de baza exista celelalte piese necesare pentru functionarea intregului sistem: hdd, ram, carduri de wireless, video etc. Avand in vedere importanta acestei componente cei mai multi dintre clienti se intreaba cat costa sa schimbi placa de baza la laptop.

Cat costa sa schimbi placa de baza la laptop in Bucuresti?

Manopera pentru reparatia placii de baza costa intre 100 si 1000 de lei in functie de specificul problemei. Pretul care vi se va comunica include piesele necesare pentru reparatie. Daca placa de baza este defecta si nu se poate recupera cel mai probabil veti dori sa o inlocuiti ca sa puteti folosi echipamentul in continuare. Pentru inlocuirea placii de baza veti plati intre 350 si 1000 de lei in functie de modelul laptopului. Daca aveti deja placa de baza si doriti ca tehnicienii nostri sa o monteze in laptop, atunci manopera costa 50 de lei.

Etape in repararea placilor de baza

Pentru repararea placii de baza in primul rand se va dezmembra laptopul, operatiune destul de consumatoare de timp. In functie de tipul laptopul, dezmembrarea poate dura si 30 sau 40 de minute. Dupa demontare se trece la diagnosticul electronic pentru a se identifica defectul. Pentru reparatia se inlocuiesc componentele defecte sau se repara. Dupa caz poate fi nevoie de refacerea circuitelor. Daca placa de baza a fost afectata de lichide in urma unui astfel de accident, tehnicienii de la service vor curata placa si contactele in mod corespunzator. Daca este nevoie de inlocuirea unor piese pentru realizarea reparatiei, acestea se pot comanda daca nu exista in stoc in acel moment. Dupa efectuarea reparatiei si/ sau inlocuirea componentelor defecte cu unele noi si functionale, laptopul se asambleaza din nou, iar mai apoi se testeaza foarte bine inainte de a fi predat clientului. La Onlaptop orice reparatia de placa de baza beneficiaza de garantie.

You may also like

20 de comentarii

 1. sa bat in lemn inca nu am avut nevoie, dar ebine de stiumai ales ca il am de ceva ani o sa cedeze cand imi va fi lumea mai draga

  1. Si eu cred ca daca reparatul costa cat unul nou … mai bine renunti! Lucrul nou, este lucrul nou. De multe ori scapi cu un milion, doua si o mai tarai asa cativa ani

 2. In urma cu cativa ani am avut probleme cu doua laptopuri. Tare bine mi-ar fi prins daca stiam ca pot fi reparate de cineva care se pricepe. Cei la care am fost au zis ca sunt bune de aruncat.
  Nici nu am reusit sa salvez pozele de pe ele 🙁

 3. Am schimbat placa la pc pe vremuri, de cand am trecut pe laptop nu am avut probleme majore. Dar daca s-ar strica cred ca as alege sa iau alt laptop.

 4. La laptop nu am avut probleme. E adevarat ca am investit intotdeauna intr-un laptop bun la recomandarile unui specialist.
  Dar e bine de stiut unde putem apela daca avem probleme.

 5. Ha ah mai lovit unde ma doare… nu stiu daca mai tii minte dar laptopul meu e praf, aceasta ar fi o oportunitate buna sa il fac bine

  1. Stiu ca ziceai ca-l folosesti pe al sotului atunci cand ii ai liber. Parca era mai vechi al tau si nu erai incantata sa-l repari

 6. Am un leptop care nu msi.merge deloc nu stiu daca o fi din placa nu se mai aprinde deloc,acu sunt pe tel dar mie greu ,tot leptopu era de baza,offf ,oi reusi sa fac rost de un leptop sau sa reusesc sal repar pe cel vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.