Protejează auzul copilului tău alegând căștile audio cu volum limitat

Copiii au mici tabieturi încă de mici și accesul la telefonul părinților sau la tabletă nu mai este un subiect tabuu. Diversele clipuri au rolul de a-l ține ocupat pentru câteva minute și ei învață foarte repede ceea ce ascultă. Ascultarea cântecelelor pentru copii la căști a devenit o modă în rândul celor mici. Căștile audio pentru copii sunt un accesoriu modern adorat de prichindei. Utilizarea căștilor obișnuite la volum mare poate cauza afecțiuni ale urechii celui mic. Este foarte importantă alegerea unor căști audio adecvate pentru cel mic și care să nu producă efecte nedorite datorate de folosirea lor pentru o perioadă lungă de timp.

Căștile pentru copii – un trend utilizat responsabil

Majoritatea dispozitivelor tehnologice moderne sunt compatibile cu căștile audio. Copii au acces la telefoane mobile; calculatoare, tablete, laptop sau mp3. Aceste mijloace sunt la îndemâna copiilor în scop educațional sau pentru divertisment pur. Utilizarea unor căști audio pentru copii neadecvate auzului sensibil al acestora pot fi dăunătoare. Piața accesoriilor tehnologice moderne pune la dispoziție dispozitive speciale care pot fi utilizate fără a vătăma auzul celor mici.

Folosirea corectă și rațională a căștilor

Utilizarea unor căști audio pentru copii este cea mai bună alegere. Aceste căști au un volum limitat și pot fi folosite atât de copii sănătoși cât și în cazul copiilor cu deficiente de auz; auz sensibil sau autism. Ascultarea unor cântecele sau materiale educaționale cu astfel de căști este sigură și plăcut. Aceste căști nu sunt deloc zgomotoase.

Când și de ce să alegi căști audio copii

Căștile audio pentru copii sunt special concepute , ca o măsură de siguranță contra deteriorării auzului. Principalul obiectiv al căștilor pentru copii este reducerea nivelului de presiune acustică emis de sunete muzicale sau educative, către ureche. Aceste modele de căști sunt special concepute pentru copii, adaptate capului acestora, mici și ușoare, în nuanțe cât mai vesele. Atunci când copilul ascultă o poveste, pentru a nu fi deranjat  sau pentru a nu-i deranja pe cei din jur, poate opta pentru vizionarea și ascultarea lor folosind căști de copii. În momentele în care călătoriți cu mașina și doriți să parcurgeți traseul în liniște, cel mic poate asculta cântecele favorite conectând căștile la telefon, tabletă sau laptop. O alegere adaptată nevoilor celor mici va avea ca scop o experiență auditiva de cea mai bună calitate.

Căștile audio pentru copii și avantajele utilizării lor

Zgomotul din trafic sau micile lucrări pe care le avem de făcut în locuință pot fi deranjante pentru copii. Pentru că este foarte greu de apreciat când devine exagerat de ridicat volumul la căști, încât să poată dăuna auzului, căștile audio pentru copii au trepte de volum care transmit un număr redus de decibeli, care nu sunt dăunători sănătății urechii. Specialiștii recomandă utilizarea unor căști care acoperă întreaga ureche pentru situațiile în care ascultatul în căști se face un timp mai îndelungat.
Căștile audio oferă acest avantaj care are rolul de a proteja urechea și de a nu permite zgomotelor din jur  să fie auzite. Fiind special concepute pentru cei mici, căștile audio nu au o dimensiune deranjantă, ele putând fi ușor de purtat și depozitat în bagaje când călătoriți. Un alt avantaj al utilizării unor căști pentru copii constă în faptul că acestea vor fi adorate de copii datorită designului adaptat doleanțelor celor mici. Căștile audio pentru copii sunt un accesoriu modern, sigur pentru un auz precis și deloc deranjant și sunt un element de nelipsit al piciului care vrea să fie trendy.

You may also like

25 de comentarii

  1. Nu stiam ca exista astfel de casti. Sunt sigura ca cei mici sunt tentati sa abuzeze de volum daca le dai pe mana casti obisnuite, asa cel mai sigur este sa le oferi aceasta alternativa. Isi vor distruge destul urechile dupa 12 -13 ani.

  2. Este bine de stiut ca exista astfel de casti speciale pentru copii; fiica mea vrea o pereche de casti, insa nu i-am cumparat pna acum…auzisem ca nu sunt tocami bune pentru urechile lor…Acum stiu de unde sa ii iau, astfel incat sa nu afecteze cu nimic!

  3. Zgomotul bormașinii vecinilor e cel mai enervant și atunci e mai bine să aibă copilul căști, își pune muzica preferată și gata, problemă rezolvată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.