Secretele unei alimentatii sanatoase

Un stil de viață sănătos a ajuns să fie un ideal. Toate lumea știe, chiar dacă nu ține cont de acest sfat, că în mod normal ar trebui să consume 2 litri de apă. Nu zice nimeni să măsori fiecare înghițitură dar să fie undeva în jur de.

colaj-sano-vita

Excesul de sare, zahăr și grăsimi este o altă problemă. Evident că toată lumea încearcă să țină cont de aceste mici detalii doar că nu îi iese de fiecare dată. Ca să ai o alimentație sănătoasă trebuie să mănânci cât mai puține prăjeli, să elimini produsele semi preparate, de preparate nici nu se pune problema și lista poate continua. Nu sunt o sfânta și atunci când am o zi aglomerată îmi mai încalc aceste principii.

Nu același lucru îl pot spune și despre bebelușul meu căruia i-am oferit o atenție deosebită alimentației. În primul rând, când alăptam, toate ingredientele mai puțin bune ajungeau în lapte și încercam să evit să consum ceva ce știam că i-ar putea dăuna. La 6  luni a început să pape și altceva în afară de lăptic și am încercat pe cât posibil să fac totul cam ca la carte. Până la vârsta de 1 an a fost perfect pentru că am un copil care mânca absolut orice și nu făcea nazuri.

curmale-fara-samburi-250g-2956-300x300-min

În acea perioadă am învățat să nu folosesc pic de zahăr în alimentația lui sau dacă vroiam să îi îndulcesc ceva foloseam curmale deshidratate. Le puteți folosi cu încredere și pentru alimentația voastră pentru că au un gust bun și sunt foarte dulci. Tot acum am descoperit perlele de tapioca cu ajutorul cărora poți face niște budinci fantastice și se prepară rapid.

Sano Vita este site-ul care m-a ajutat foarte mult în alegerea înțeleaptă a produselor și m-a împins către o alimentație mai sănătoasă. Așa am învățat că nu este bine să ronțăi nimic între mese și dacă simțeam nevoia, luam 2-3 migdale pe care le mestecam mult. Este bine să nu mâncați pe de rost și să savurați mâncarea. Oricât de foame v-ar fi este de preferat să mestecați mâncarea încet și cât mai mult. În felul ăsta senzația de foame va dispărea mult mai repede și nu veți fi nevoite să mâncați în exces.

După vârsta de 1 an deja a început să poftească la ceea ce mâncam eu și de multe ori nu reușeam să cedez rugăminților și îi dădeam o bucățică de cărniță de porc, deși nu avea voie, sau să îi dau căpșună deși trebuia introdusă mai târziu pentru că are semințe și poate avea alergie. Am introdus treptat cam orice și am văzut că nu are nici o intoleranță sau vreo alergie.

Ciocolata a fost un alt prag psihologic care este greu de trecut. Atunci când ții copilul doar în casă nu vede ciocolată și nu știe că este bună dar după ce primește o bucățică realizează că ciocolata este dulce și poate fi extrem de delicioasă. Așa am început să îi fac prăjituri în casă și pentru că ocoleam și încă ocolesc cacao folosesc karob (pudră de roșcove). Acesta este un înlocuitor pentru cacao la fel de bun și cu aceleași proprietăți doar că nu agită. Am început să fac orice prăjiturică sau brioșă cu karob și pentru simplul fapt că era „maro” se înfingea imediat în ea.

În momentul în care intră în colectivitate am înțeles că este puțin mai greu să îți respecți aceste principii sănătoase dar cel puțin am să mă țin de ele pe cât pot.quinoa-alba-250g-4501-300x300-min

Nu neglijați Ofertele speciale de pe Sano Vita pentru că au câteva produse la un preț. Eu așa am descoperit quinoa. Era băgată în această categorie și avea un preț mic așa că am zis că nu ar fi o mare pierdere în cazul în care nu îmi place gustul. A fost foarte gustoasă și mi-a plăcut combinația cu fripturi sau salate.

You may also like

9 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.