Bluecam – o camera de supraveghere cu conexiune la internet

Am gasit astazi un anunt foarte interesant, cel putin pentru mine si poate nu sunt eu singura interesata.
Romtelecom a lansat o solutie de monitorizare video pentru companii, care este disponibila pentru tarife lunare care variaza intre 6,5 si 19,5 euro pentru fiecare camera video, in functie de durata contractului. Tariful cel mai mic, de 6,5 euro pe luna pe camera video, este disponibil pentru contracte semnate pe 3 ani cu Romtelecom. Clientii care aleg aceasta solutie platesc doar tarifele mentionate, echipamentul (camera video) fiind oferit in custodie, iar instalarea, cablarea si activarea sunt gratuite pentru un numar nelimitat de camere video.

In momentul in care te abonezi primesti un user si o parola si poti vedea fluxul video transmis de IP, poti misca in asa fel camera incat sa vezi exact ceea ce iti doresti …
Ma gandesc ca nu doar pentru companii este bun ci ar putea fi bun si pentru a supraveghea un copil mic sau poate aveti si alte idei. Eu am gasit aceste informatii pe www.bluecam.ro.

Eu mi-am instalat acest serviciu la firma pe care o am si sunt multumita de acest serviciu. Camera am montat-o intr-un loc strategic ca sa pot vedea zona de vanzare, dar si cea de productie. Este o camera cu o claritate suficient de bune si avand in vedere ca se poate roti, poti vedea cam tot ce se intampla in raza ei de actiune.

Pe langa faptul ca poti vedea cam tot ce se petrece in timp real, se poate si inregistra totul. Important este sa aveti loc pe hard sau chiar se poate folosi un hard extern pentru a salva intregul film. Un alt atuu al acestei camere este faptul ca se poate auzi cam tot ceea ce se vorbeste in raza ei de actiune.

M-am bucurat pentru ca angajatii nu stiau ca eu ii pot auzi si am fost surprinsa sa aud cum ma vorbeau de rau si cand le-am spus ce cuvinte au folosit la adresa mea au preferat sa spuna ca nu au zis nimic. Nu am insistat cu probe si dovezi pentru ca nu vroiam sa le arat ca eu ii auzeam.

UPDATE: Tehnologia a evoluat mult si in prezent nu stiu daca o astfel de camera isi justifica investitia sau daca acest serviciu mai este de actualitate. Cred ca trebuie sa va documentati care ar fi cel mai ieftin si cel mai eficient serviciu in acest sens.

You may also like

5 comentarii

  1. tare de tot serviciul, sunt curios ce camre folosesc mjpeg/mpeg, chiar azi am sa sun si am sa ma abonez la el. te tin la curent sa-ti spun cum merge.

  2. mi-am luat serviciul. camera este brend Romtelecom (nu stiu unde e facuta), este mobila, de interior si are codec H.264 (MPEG-4) … Chiar merita la 6.5 euro pe luna

  3. Da are si microfon camera si functioneaza foarte bine! Poti auzi destul de bine ceea ce se intampla in interior. Eu una sunt foarte multumita de ea si o recomand

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.