În cultura poporului român există o mulțime de proverbe și zicători legate de sare. Pentru că sarea a fost și va fi importantă pentru alimentație și sănătate. Poate că acum există pe toate rafturile magazinelor sarea de toate tipurile: iodată sau neiodată, dar acum mult timp nu era chiar așa. Sarea era greu de găsit și de exploatat, așa că era considerată mai valoroasă decât aurul. Multe țări din întreaga lume nu aveau o sursă de sare, așa că plăteau mult aur pentru a cumpăra sau cucereau țările care aveau.
În pământul nostru actual a existat din cele mai vechi timpuri sare care să dea gust mâncării, iar oamenii au știut să o și exploateze pentru a se bucura de acest produs. Astăzi este mult mai simplu să găsești tipul de sare cu care să îți condimentezi mâncarea. Trebuie doar să găsești un magazin de încredere care să aducă sare bio. Dacă încă nu știi unul, în acest articol vei descoperi magazinul BioCorner. Acest furnizor de încredere aduce la dispoziția ta sarea care îți trebuie în bucate.

Dacă sarea își pierde calitatea de a săra, oamenii nu au inventat încă alt înlocuitor
Unul dintre aspectele foarte interesante ale sării este că poate să fie consumată în starea originală în care este extrasă din pământ sau poate să fie prelucrată. Unele procese de prelucrare o curăță de impurități, altele îi fac rău pentru că se folosesc și produse chimice. De aceea, trebuie să ai grijă la anumite specificații.
Caută sarea care să te avantajeze pe tine mai mult!
Preferi sare neiodata sau iodata? Ce motive te fac să tinzi spre una dintre variante? Este bine să știi că ambele variante au plusuri și minusuri. Sarea iodată este cea care a trecut prin mai multe procese de prelucrare și în ea au fost adăugate săruri de masă care conțin o cantitate de iod, de aici și denumirea. Dar iodul se poate lua din mai multe alimente chiar dacă nu consumi un astfel de tip de sare. Multe alimente au iod, iar aportul pe care trebuie să îl aibă un adult pe zi nu este exagerat de mare. Astfel că te-ai descurca și fără să consumi sarea iodată. Dar tu vei decide acest lucru.
Sarea neiodată este varianta mai puțin procesată, care își mai păstrează dintre mineralele ce sunt benefice corpului. Dacă optezi pentru această variantă, va trebui să fii mai atent la restul alimentelor care au iod, pentru a le consuma. De exemplu algele marine, peștii sau fructele de mare au un aport ridicat de iod. Dar acesta se găsește și în iaurtul cu conținut scăzut de grăsime. Alternative există în oricare dintre cazuri.
Încerci să eviți aditivii? Atunci alege sarea neiodată. Deoarece sarea neiodată nu este atât de procesată, nu are nici mulți aditivi, ceea ce o face mai sigură pentru consum. Dar alegerea alimentelor pe care le consumi este strict alegerea ta. Așa că optează pentru ceea ce îți convine mai mult.
Oricare tip de sare vei dori să folosești în continuare, vei putea să comanzi sarea bio de pe site-ul magazinului BioCorner. Vezi și celelalte categorii de produse disponibile aici și bifează întreaga listă de cumpărături.
Contact:
Telefon: 0737 55 66 22
Email: comenzi@biocorner.ro
4 comentarii
Sincer nu m-am gândit niciodată și am folosit doar soare iodata
Noi folosim sare iodata dar nu as zice nu nici celorlalte variante fara iod, mai ales ca sunt bio.
Aleg sarea neiodată, deși e din ce în ce mai greu de găsit.
Mulțumesc pentru informații, îmi sunt de folos!
Pana acum doar sare iodata ,dar nu mâncăm Sărat,foarte putin