Micul Prinț de Antoine de Saint-Exupéry nu este doar o poveste pentru copii, ci o capodoperă literară care explorează teme profunde precum iubirea, prietenia și sensul vieții. Prin ochii inocenți ai Micului Prinț, cititorii sunt invitați să redescopere lumea cu simplitatea și curiozitatea specifică copilăriei.

Lecții de viață prin simplitate
Întâlnirile Micului Prinț cu diferite personaje: regele vanitos, omul de afaceri, felinaristul sau geograf – sunt metafore ale lumii adulte. Prin aceste întâlniri, Saint-Exupéry subliniază absurditatea preocupărilor mature, punând accent pe esențial: iubirea și prietenia. Poate cea mai emoționantă lecție este cea oferită de vulpe, care dezvăluie importanța legăturilor sufletești: „Nu poți vedea bine decât cu inima. Esențialul este invizibil pentru ochi.”

Această carte m-a făcut să realizez că adevărata frumusețe a vieții nu constă în lucruri materiale, ci în relațiile autentice și momentele simple împărtășite cu cei dragi. Cristina a reușit s-o citească într-o singură zi așa că o recomand cu drag. Ea a citit-o ca lectură obligatorie pentru școală și poate că faptul că a lecturat-o pe nerăsuflate a făcut-o să n-o înțeleagă în totalitate. Eu mi-am amintit cu drag de această poveste și parcă am văzut toate poveștile din carte cu alți ochi. Cu alte cuvinte poate fi citită la orice vârstă.
Am achiziționat această carte de pe Libris.ro, iar experiența lecturii m-a făcut să reflectez asupra valorilor uitate în goana cotidiană.
2 comentarii
Am citit ” Micul print „, o carte care te fascinează indiferent de vârstă.
O carte foarte drăguță.