Cristina citește: Matila scrisă de Roald Dahl

Matilda este o carte cu multă încărcătură emoțională. Cristina nu a citit-o până acum și poate că nici acum nu s-ar fi lipit de ea dacă n-o primea de la doamna învățătoare pe lista de lecturi. Asta a ajutat-o și a motivat-o să o citească în ciuda faptului că nu era o carte micuță(așa cum își dorea ea).

Matilda este scrisă de Roald Dahl. Am mai citit multe cărți ale acestui autor și mi-au plăcut atât mie, cât și Cristinei. Am luat această carte de pe Libris și recunosc că am urmărit-o o perioadă de timp pentru că mai mereu era sold out. Asta m-a făcut să cred că este o carte căutată și bună. Eu iubesc cărțile cartonate ca aceasta și faptul că are 244 pagini nu m-a descurajat absolut deloc. În plus, are destul de multe desene ceea ce o face ușor de citit. Ca să nu mai zic de faptul că scrisul este mare și este scrisă pe înțelesul tuturor.

Matila – Roald Dahl

Povestea este foarte frumoasă. Matilda este fetiță de doar 5 ani căreia îi place să citească. Părinții nu-i acordă timp și o ignoră în cea mai mare parte a timpului. Ea merge la bibliotecă din plăcere și face asta zilnic până când află de la bibliotecară că își poate lua cărți să le citească acasă fără a fi nevoită să stea câteva ore pe zi acolo.

Mama și tatăl ei se comportă destul de urât cu ea și nu vor să accepte că este o fetiță deșteaptă. Când ajunge la internat se remarcă prin faptul că știe să citească foarte bine și cunoaște tabla înmulțirii la perfecție, în ciuda faptului că niciunul dintre colegii ei nu se ridică la nivelul ei. Domnișoara Honey realizează că este un copil cu niște cunoștințe mult mai vaste decât un copil de varsta ei și încearcă să vorbească cu directoarea. Directoarea, doamna Trunchbull, este o persoană destul de rea care consideră că nu are niciun rost să-i facă un favor Matildei și s-o mute în clasa a cincea, așa cum îi propusese domnișoara Honey.

Personal, aș vrea să cred că nu există părinți de acest gen care-și denigrează copiii în felul acesta. Nivelul de cultură al părinților nu este unul ridicat și ar fi fost frumos s-o lase pe Matilda să se dezvolte frumos așa cum considera ea. Tatăl ei chiar i-a spus directoarei că fetița lui nu este printre cele mai cuminți și dacă se petrece ceva în școală sigur ea este vinovată.

Părinții iau câteva decizii care o vor afecta și pe Matilda. Despre toate acestea puteți afla dacă citiți cartea. Cristina a fost încântată de această carte și a citit-o cu plăcere. Chiar dacă nu a reușit s-o termine în timp record, i-o plăcut și asta m-a bucurat tare mult.

Ce au citit copiii voștri în vacanță? Sunt curioasă dacă voi ați citit Matilda până acum?

You may also like

12 comentarii

  1. Nu am citit această carte,dar vreo patru cărți mi-a citit și mie fetița mai mică ,cărțile le-am avut de la cea mai mare rămase .O s-o trec și eu pe listă această carte ca să i-o cumpăr .

    1. Mmm nu stiu daca sunt deacord cu atitudinea parintilor, insa pentru copii ar putea fi o lectie si in felul asta ar putea intelege ca ei sunt intr-o familie unde iubirea este pe primul plan si ei n-au cum sa traiasca asa ceva. Cristinei i-a placut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.