Cafeaua este cea mai prețioasă băutură în prima parte a zilei

Cafeaua este foarte bună pentru a te trezi și pentru ați oferi un strop de energie. Dorm destul de puține ore pe timpul nopții și primul lucru la care mă gândesc dimineața este să-mi servesc o cafea bună în liniște și apoi o pot lua liniștită de la 0. Nu cred că cer prea mult. Tocmai pentru lămurirea acestui aspect vreau să vă spun și vouă cam ce cafele urmează să servesc în perioada următoare și cu ce mă voi răsfăța.

Asociația Română a Cafelei sărbătorește anul acesta 20 de ani de la înființare și tocmai din acest motiv m-au surprins plăcut cu un pachet mare și generos. Unele dintre produse le consum, le cunosc și îmi plac, da sunt și unele noi. D etoate mă bucur în egală măsură și nu pot decât să mulțumesc că s-au gândit la mine să mă cadorisească în acest mod.

Starbucks este una dintre cele mai cunoscute cafenele. Chiar și în orașul meu am o cafenea, dar ajung destul de rar la ea. S-a mai întâmplat să-mi iau ceva cafele la pachet. Au niște combinații geniale acum de sărbători. Cum nu-mi permite timpul să ajung mereu la mall, o cafea care este servită acasă este numai bună. Cafeaua lor este aromată, savuroasă și perfectă pentru diminețile astea cu iz de sărbătoare.


NescafeCafea la plic

Nescafe la pliculeț este bun de tot. Îmi amintesc că înainte de a începe eu să beau cafea, savuram câte un 3 in 1 original în fiecare dimineață înainte de a merge la facultate. Am niște amintiri tare frumoase cu această băutură. Pentru mine era echilibrul perfect dintre tăria cafelei, zahăr și aromă. Cu ocazia acestui colet am descoperit 3 arome noi: latte, capuccino și drak choco. Preferatele mele sunt latte și capuccino. Sunt bune de tot, sunt slabe ca și intensitate și merg perfect de servit la prânz sau pentru persoanele care nu preferă cafeaua tare.

Am primit și câteva capsule de Nescafe Dolce Gusto. Intenționez să-mi achiziționez un espressor care să folosească genul ăsta de capsule în speranța că mă vor ajuta să-mi prepar rapid cafeaua. Nu am apucat să-l comand până la Crăciun, dar cu siguranță o voi face curând.

Cafea Jacobs

Cafeaua Jacobs este una dintre cele mai cunoscute de mine. Eu am consumat această variantă o perioadă lungă de timp. Cafeaua măcinată este extrem de cunoscută și populară în rândul băutorilor de cafea. Persoanele care au un espressor de cafea care-și râșnește singur cafeaua pot găsi și varianta boabe. Ca și intensitate, acestea sunt la fel doar că o cafea abia râșnită are un gust mult mai intens și plăcut.

Capsule L’or

Capsulele L’or sunt identice ca și formă cu cele de la Nescafe și dacă-mi iau un espressor le voi putea folosi inclusiv pe acestea. Încă nu știu ce să vă spun despre gust pentru că nu le-am încercat. Am folosit, în schimb, cafeaua L’or, care mi-a plăcut tare mult. Chiar dacă acest brand este unul dintre cele mai noi descoperite, trebuie să recunosc că mi-a plăcut tare mult.

Cafea solubilă Nescafe

Iubesc cafeaua solubilă. Are un gust atât de bun încât nu pot să-l compar cu nimic. Eu beau genul ăsta de cafea atunci când simt că am nevoie de o a doua ceașcă de cafea. O prepar destul de simplu: o linguriță nes, o linguriță zahăr și lapte după referințe. Cantitățile se pot modifica în funcție de preferințe, de cât de tare vă doriți cafeaua sau de dulce. Pentru mine aceasta este combinația potrivită pentru o cană medie. Laptele îi taie din tărie și în felul ăsta toată combinația este delicioasă.

Cafea solubilă Amigo

Amigo este unul dintre cele mai vechi branduri. Îmi aduc aminte că acest recipient era prezent și în bucătăria mea când eram mică. S-a păstrat intact totul. Acesta poate fi băut în combinație cu apă sau cu lapte și poate fi amestecat cu o linguriță cu puțin zahăr pentru ceva mai multă cremozitate.

Care este cafeaua voastră preferată? Voi beți vreunul dintre aceste sortimente?

You may also like

15 comentarii

  1. Yummy numai bunătăți ! Îmi place mult cafeaua ,nu trece nici o zi fără o cafeluță dimineața .Să le savurezi cu plăcere draga mea !

  2. Amigo, cafea solubila, cafeaua mamei mele..de cand eram mica tin minte cum era rutina de dimineata. Iar mirosul placut, aromat al cafelei, numai amintiri placute imi aduce. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.