Cele mai potrivite jocuri pentru copii

Când tehnologia pare să invadeze tot mai mult viețile noastre și copiii devin tot mai dependenți de tehnologiile moderne, căutăm să le găsim preocupări atrăgătoare care să îi țină departe de toate aceste gadget-uri. Sunt multe momente în care simțim nevoia de 5 minute de liniște sau clipe în care ne dorim ca cei mici să aibă o preocupare pentru câteva minute pentru a reuși să ne facem treburile. Și nu de puține ori, pare ca doar telefonul este singurul care reușește să le capteze atenția.

Cunoaștem dezavantajele folosirii îndelungate a telefonului sau tabletei și efectele expunerii prelungite la sursele de tehnologie. Copiii au nevoie de jocuri care să îi ajute să se dezvolte sănătos și armonios. Jocurile de memorie sunt recomandate pentru toți copii încă de la vârste mici. Este ideal să oferim celor mici jocuri de memorie copii încă din primii ani de viață, pentru a le cultivă interesul pentru astfel de jocuri. Nu doar că sunt captivante aceste jocuri, dar reușesc și să le dezvolte imaginația și îi ajută să afle lucruri noi și interesante.

Noi modele de jocuri de memorie de la Jucarici.ro

Jocuri pentru dezvoltarea memoriei sunt perfecte pentru copii curioși și mai puțin curioși, deoarece prin modul în care sunt realizate aceste jocuri, vor reuși să le trezească interesul. Jocurile memorace îi vor ajuta pe cei mici și pe cei mari să descopere detalii semnificative despre anatomia corpului uman. De altfel, pot afla lucruri pe care nu le știau despre țara noastră. Cei mici și cei mai mari pot să descopere tainele poveștilor pentru copii într-un mod deosebit cu ajutorul jocurilor pentru Dezvoltarea memoriei. Aceste jocuri sunt foarte avantajoase, pentru că îi antrenează pe copii să socializeze cu noi sau cu alți copii cu care se joacă respectivul joc.

Jocuri de memorie copii sunt un cadou ideal pentru orice nădrăvan. Cu atât mai mult cu cât se apropie cu pași repezi luna cadourilor. Orice copil trebuie să aibă cel puțin un astfel de joc, care îi ajută să își formeze mai bine gândirea critică, să își dezvolte simțul creator, și să își antreneze imaginația. Aceste jocuri sunt bune de luat chiar și în bagajul de vacanță. Ele nu ocupă mult spațiu și sunt binevenite, oriunde am merge. Cu fiecare nou joc, copii vor deveni tot mai atrași de jocurile pentru dezvoltarea memoriei. Acestea nu sunt plictisitoare, fiind create în mod special pentru a le menține interesul vreme îndelungată celor mici.

Gradul de dificultate al acestor jocuri de memorie este destul de ridicat. Sunt câteva jocuri memorie copii 3 ani precum Bobiță și Buburuza, dar o mare parte dintre ele sunt recomandate pentru copii mai mari de 5 ani. Sunt foarte creative aceste jocuri și le solicită foarte mult informațiile pe care copiii le dețin.

Ce părere aveți despre jocurile de memorie pentru copii? Cât de importante sunt acestea în dezvoltarea acestora?

You may also like

15 comentarii

  1. Jocurile de memorie sunt foarte importante pentru ca ii ajuta sa se distreze și sa-si dezvolte abilitatea de învățare, care le este de mare folos mai târziu la școală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.