3 accesorii utile în primul an de viață a bebelușului

Mămicile sunt panicate de orice mică schimbare care se întâmplă în viața bebelușului. Niciodată nu știi cum este mai bine să faci sau cum să reacționezi în diverse situații. De cele mai multe ori ceea ce citești nu se poate aplica și în cazul tău și asta pentru că fiecare copil este diferit și reacționează diferit la recomandările oferite. Farmacia Humanitas are diverse modele de termometre și cântare care ne ajută în acest sens.

Cântarul pentru bebeluși

Mămicile fac greșeala de ați compara bebelușii între ei. Nu este deloc elocvent cât cântăresc 2 bebeluși de aceeași vârsta pentru că totul depinde de foarte mulți factori. În primul rând contează mult greutatea cu care au fost născuți și asta pentru că ei vor lua diferit în greutate. Este clar că cel mai slăbuț nu va încerca să recupereze diferența de kilograme ci el se va dezvolta în ritmul lui.

Un alt aspect important este și faptul că fiecare copil are un anumit bagaj genetic. El poate să fie mai înalt sau mai scund. De exemplu, ambele fetițe ale mele au fost mult mai lungi decât un bebeluș de aceeași vârstă. La fiecare ecografie mi se menționa faptul că picioarele Cristinei sunt mai lungi și același lucru mi l-a spus chiar și la Eva.

Bebelușii trebuie să se încadreze în anumite grafice și poate că ar trebui să ne îngrijorăm dacă bebelușul nu ia deloc în greutate sau ia foarte puțin. Trebuie să recunosc că acest cântar pentru bebeluși l-am folosit în primele 6 luni. Asta și pentru că în primele luni mama are dubii dacă plânsul bebelușului este datorat colicilor, faptului că nu are ea suficient lapte sau sunt alți factori care îi creează disconfort. Nu pot să vă mint și vă spun di start că la primul copil mi-am cumpărat cântar pentru a monitoriza cât se poate de bine aceste detalii, dar la cel de-al doilea copil nu am fost chiar atât de preocupată de acest aspect. Ține de fiecare mămică în parte și de gradul ei de îngrijorare.

Termometru non contact

Termometrul nu este bun doar în primul an de viață doar că în primul an este posibil să facem abuz de el. În momentul în care bebe are febră deja parcă intri în panică și nu știi cum să acționezi mai repede. Știu că trebuie să lași organismul să lupte și să nu acționezi imediat doar că eu zic că fiecare trebuie să facă ceea ce simte.

De cele mai multe ori, atunci când au făcut copiii mei febră ea nu s-a oprit și a continuat să crească alarmant de mult încât a trebuit să intervin cu antitermice. După ce folosești orice fel de antitermic măsori destul de des temperatura și un termometru clasic ar întârzia destul de mult. Eu vă spun sincer că prefer varianta non contact. Chiar dacă acesta este puțin mai scump, garantez că vă este util și vă ajută în situațiile neplăcute.

Sterilizatorul

Sterilizatorul este folosit foarte mult în primul an de viață. Eu am sterilizat cam tot ce intra în contact direct cu Cristina. Cristina a fost și primul copil și trebuie să recunosc că am fost un pic exagerată. Apelam la el pentru tot felul de lucruri și chiar și la jucării. Este foarte util sau cel puțin l-am folosit pentru a evita neplăcerile.

La Eva nu am avut foarte multe biberoane, dar chiar și așa am apelat la sterilizator pentru biberonul/cănița de apă, farfurioarele sau lingurițele speciale pentru ea. Chiar aș recomanda un sterilizator care termină rapid de sterilizat și eu merg și pe o variantă puțin mai mare pentru a putea face totul într-un singur ciclu. De obicei pun cam tot la sterilizat la începutul zilei și în felul ăsta toate sunt curate.

You may also like

16 comentarii

  1. Foarte bune sfaturi pentru viitoarele mămici ,tot timpul trebuie să inveți câte ceva,niciodată nu le știm pe toate .

    1. Termometru non contact avem și noi,sterilizator nu am avut nevoie deoarece am alăptat și biberoane și suzete, iar la cantar nu i-am vazut intrebuintatrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.