Cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea cățelului tău

Câinele este prietenul cel mai bun al omului. Mulți specialiști ne recomandă să ne luăm un animal de companie, care ne alungă plictiseala și ne motivează să fim mai pozitivi. Chiar și pentru familiile cu copii mici este potrivit un cățeluș în casă. Cu atât mai mult, cu cât, aniamăluțul și copilul, cresc împreună.

Îngrijirea unui cățel este un motiv de responsabilizare a copilului. Se va preocupa de igiena și sănătatea animalului, de îngrijirea lui. Este o mare împlinire sufletească să venim de la job, copilul de la școală, și, să știm că un suflet mic și inocent ne așteaptă cu bucurie în căldura căminului nostru. Pentru a ne bucura cât mai mult de prezența unui câine, este important să respectăm câteva sfaturi prețioase pentru îngrijirea lui.

Vizita la medic

Este extrem de important să ducem cățelul la medic, în perioadele de timp stabilite de comun acord cu medicul, nu doar în cazurile urgente. De la medicul veterinar primim sfaturi prețioase cu privire la îngrijirea animăluțului. De altfel, medicul realizează vaccinurile care îl vor menține sănătos și il vor proteja de eventuale probleme care îi pot pune viata în pericol. Tot aici, medicul se ocupă de deparazitarea animalului care se face periodic. Nu trebuie să neglijăm vizita la medicul veterinar. În carnetul de sănătate se va ține evidența privind parcursul animalului nostru, vaccinurile și tratamentele efectuate și viitoare programări.

Înfrumusețare pentru patrupezii inimoși

La fel cum ne preocupăm pentru aspectul nostru fizic, îngrijirea noastră personală, în aceeași măsură trebuie să nu neglijăm aspectul estetic al cățelului nostru. Sunt câteva lucruri de care trebuie să ținem cont pentru a avea un cățel îngrijit. Ingrijirea cateilor presupune o îmbăiere corectă. Nu este bine să facem prea des baie câinelui, specialiștii ne recomandă să le facem baie la 2-3 luni, sau în situațiile în care blana lor se murdărește și necesită a fi curățată. Când le facem baie, trebuie să avem o atenție sporită la zona ochilor și a urechilor, zone sensibile, în care evităm pătrunderea apei. Apelăm la produse speciale de curățare a blănii câinelui.

O cantitate mică de șampon pentru ne va ajuta să descurcăm blana și să o curățăm ,atât cât să rămână moale și plăcută la atingere. Apa pentru baia patrupezilor trebuie să fie călduță. După îmbăiere, vom șterge blana cu un prosop și, dacă animăluțul ne permite, putem folosi un uscător de păr pentru a grăbi procesul de uscare a blănii. Pentru curățarea urechilor vom folosi soluția specială de curățare a urechilor câinelui și bețișoare. La fel vom proceda și în cazul ochilor câinelui nostru, cu delicatețe, vom curăța zona ochilor, cu soluția specială și dischete sterile. Aceste proceduri ne vor ajuta să menținem la distanță problemele ce pot apărea în zona ochilor și urechilor, cum ar fi infecțiile.

Când ne jucăm cu cățelul nostru, ne place să-i mângâiem blana sa moale pe care trebuie să o îngrijim cât de des putem. Este musai să avem o perie destinată ritualului de descâlcire a blănii câinelui nostru. De câteva ori pe săptămână putem face acest lucru. Tot de câteva ori pe săptămână putem să ne preocupăm de periajul dentar al câinelui. Cu produse special destinate periajului dentar canin vom menține sănătatea stomatologică a micului nostru prieten. Un câine trebuie să aibă dinții corect îngrijiți pentru a putea să se bucure de alimentație fără probleme.

Tăierea unghiilor câinelui este un alt aspect de care trebuie să ne preocupăm. Avem la dispoziție o serie de produse pentru îngrijirea animalelor de companie. Este destul de ușor să tăiem unghiile câinelui acasă, fără a fi nevoie să ne deplasăm la un salon de înfrumusețare canină. Din când în când, nu strică să mergem cu cățelul la un salon special destinat îngrijirii lui, unde se poate bucura de răsfăț și ritualuri de îngrijire care îl vor încânta. Este important să acordăm atenție tuturor acestor aspecte și să ne preocupăm de aspectul său estetic. Acest fapt oglindește preocuparea și grija noastră, dar și iubirea față de acest animăluț care este parte din familia noastră.

Hrana câinelui

În funcție de vârstă, talie sau rasa din care face parte câinele,  vom alege tipul de alimentație corespunzător. Stomacul patrupezilor este destul de sensibil, tocmai de aceea este obligatoriu să le oferim hrana adecvată categoriei de vârstă din care face parte. Un sac de boabe pentru câine ne este suficient pentru o perioadă foarte mare de timp. Din când în când le putem oferi o masă delicioasă, cu anumite cutii cu specialități canine. Sigur, animal de companie va aprecia foarte mult grija noastră față de el și ne va răsplăti cu toată dragostea lui. Nu neglijați nici să-l scoateți la plimbare în fiecare zi, este benefic sănătății animalului de companie să iasă afară din casă, să ia aer, să alerge puțin. Îl poți lua cu tine în parc, atunci când și tu vrei să alergi sau să faci puțină mișcare. Un cățeluș este sufletul de care trebuie să avem grijă pentru că ne oferă alinare și bucuria de a avea pe cineva alături în orice împrejurare.

Aveți vreun animal de companie? Vă tentează să vă luați și voi un cățel?

You may also like

18 comentarii

  1. Da ,am doi căței ,dar îi țin afară .Este foarte important să avem grijă și de ei pentru a nu avea probleme mai tàrziu .

    1. Am avut si eu catel..dar e destul de greu la bloc cu un caine si serviciu de dimineata pana seara. Multumim pentru sfaturi

  2. Mersi pentru recomandări…foarte utile… Stam la curte…si da avem un câine lup care are vreo 9 anișori…pe cel mic l-am pierdut luna trecută cel mic a fost foarte trist… A mâncat ceva…de pe undeva și în 2 zile s-a dus… Nu cred ca mai vrem un altul în viitorul apropiat… Am suferit foarte tare

  3. Multumim pentru sfaturi!Am avut si noi o cățelușa în casă,dar din păcate cu un an în urmă, după 13 ani în care ne-a fost alături s-a stins

  4. Eu nu am, tocmai pentru ca stiu ca necesita mult timp si multa grija. Nu suntem pregatiti sa avem grija de un animalut.

  5. Am un bichon si mi-as dori sa adopt pe viitor un caine. Nu e usor sa ai un animal, face parte din familie si trebuie sa ai mare grija de el, implica multa responsabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.