Cum alegem cel mai bun site de găzduire

Vreau să vă povestesc puțin din experiența mea și sper să fie de un real ajutor și pentru alte persoane care vor să facă trecerea de la nivelul de blog la un site ceva mai profesionist. Multe persoane pleacă din start cu ideea că sunt costuri mult prea mari și că nu vor putea să facă față. Tocmai din acest motiv vreau să punctez toate aspectele de care m-am lovit eu, cât am plătit, cum am ales pachetul de găzduire și care sunt criteriile de care am ținut cont.

Mutarea pe domeniu

Blogul meu a funcționat pe blogspot o bună perioadă de timp. Aș putea să spun că am cam stagnat în ultimul timp și chiar mi se părea că nu mai creșteam deloc deși începusem să fiu atentă la fel de fel de detalii. În urma documentării amănunțite am hotărât să trec la următorul pas așa că mi-am luat inima-n dinți și am vrut început să caut un nume pentru blogul meu.

Eu aveam blogul www.rokolla.blogspot.ro așa că oscilam între www.rokolla.com și www.rokolla.ro. Am cerut păreri de la persoane care au ceva mai multe cunoștințe ca mine și mi s-a zis că ar fi de preferat să mă orientez către .ro pentru că am conținut în limba română. Mi se pare că numele blogului este foarte armonios și ușor de reținut. De fapt asta îmi și doream.

Mi-am cumpărat domeniu pentru un an și asta m-a costat în jur de 10 euro. Acum observ că prețurile au mai scăzut. De exemplu, pe www.hostx.ro prețul pentru un domeniu .ro este 9 euro/an. Firma care mi-a oferit găzduirea mi-a oferit și suportul în ceea ce privește transferul tuturor articolelor de pe blog pe noul site. Este un criteriu important de care trebuie să țineți cont. În felul ăsta articolele nu se pierd.

Găzduirea site-ului

Găzduirea site-ului este un alt punct important la care trebuie să urmărim câteva aspecte. Eu am căutat o gazduire web de calitate cu storage SSD pentru că aceasta îmi oferă o viteză mai bună site-ului. În caracteristicile fiecărui pachet de găzduire se menționează acest aspect.

Foarte importantă este și spațiu oferit. Eu, de exemplu, pun foarte multe poze și asta înseamnă că am nevoie de mult spațiu. Există și varianta să luați un pachet mic până când spațiu se umple pe disc și apoi să treceți la un pachet mai mare. Există și varianta asta și o puteți lua în calcul.

Un alt aspect care m-a încântat pe mine este și faptul că un pachet de găzduire poate suporta 3 domenii. Ca să vă dau un exemplu concret. Eu am 3 bloguri, iar cel mai mic pachet de la www.hostx.ro este 1,75 euro. Acest pachet oferă un spațiu de 5GB și poate fi folosit pentru 5 blogui. În concluzie eu plătesc doar 1,75 euro și pot să țin cu această găzduire toate cele 3 bloguri fără a fi nevoită să plătesc pentru fiecare în parte. Doar domeniu se plătește o dată pe an, iar găzduirea lunar.

Costurile sunt mici și destul de accesibile aș putea spune eu. Fiecare se poate orienta către firma cu care rezonează. Important este să aveți asistență non stop pentru a putea soluționa eventualele probleme care apar în timp.

You may also like

21 de comentarii

    1. Am mai învățat câte ceva despre bloguri… Mi se pare destul de greu sa te ocupi de unul…tu faci fata cu brio la 3

  1. Informații foarte utile pentru acele persoane care-și doresc un blog .Este super fain să ai un blog ,dar și munca este pe măsură .

  2. Ce de noutati , nu mi ar fi trecut prin minte cat este de lucru ,util pentru cei ce vor sa incerce aceasta optiune !

  3. Este foarte important să trecem pe domeniu dacă chiar vrem sa facem ceva de durată și de calitate și, de ce să nu recunoșteam pentru câștig, că doar și noi bloggerii trebuie să mâncăm, să trăim.
    Numai că, nu este suficient să trecem pe domeniu propriu, ci și unde anume ne găzduim.
    Mulțumesc pentru recomandări, forte la obiect.

  4. Mi-a fost un pic dificil la inceput cand am trecut pe domeniu pt ca nu prea erau asa multe artciole ajutatoare pe net, ca al tau. Ma bucur ca ai ales sa ofere aceste informatii pentru ca vor fi utile unor incepători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.