Efectele nicotinei din lichidul dispozitivelor vape – ce trebuie să știi

Cea mai veche atestare a ingerării de nicotină ca urmare a consumului de tutun are 2,5 milioane de ani, fiind unul dintre cele mai folosite stimulente naturale atât de către oameni, cât și de către mamifere. Încă de pe atunci, oamenii mestecau tutun sau îl fumau pentru diferite ritualuri, nicotina ajungând în organism pe cale respiratorie, digestivă sau cutanată. În zilele noastre, nicotina se regăseste cel mai adesea în țigările clasice, în plasturi, gume de mestecat sau în lichidele pentru țigările electronice și este considerat principalul factor de dependență atunci când este vorba de fumat.

Din ce este compus e-lichidul?

Toate lichidele pentru țigările electronice sunt alcătuite din bază, aromă și după caz, nicotină. Spunem după caz deoarece există vapers care au ajuns să reducă atât de mult nivelul de nicotină din lichid încât se poate folosi fără probleme lichid fără nicotină. Lichidul cu nicotina se diferențiază în funcție de dozajul de nicotină prezent în acesta.

 • 0 mg/ml nicotinăa este pentru cei care au depășit dependența de nicotină, dar care au rămas cu dependență socială sau de gest. Poți ajunge la 0 mg nicotină fără a resimți efecte adverse dacă scazi treptat doza de nicotină din e-lichid.
 • 6 mg/ml nicotină este cel mai mic nivel de nicotină întâlnit în e-lichide și este considerat a fi ultimul pas în vederea eliminării dependenței de nicotină.
 • 12 mg/ml și 18 mg/ml sunt printre cele mai folosite concentrații de nicotină. Aceste două variante redau cel mai fidel cantitatea de nicotină ingerată de un fost fumător obișnuit.
 • 24 mg/ml și 36 mg/ml sunt cele mai mari concentrații de nicotină, acestea fiind de cele mai multe ori folosite de foștii fumători ce consumau cu regularitate în jur de sau cel puțin 40 de țigări pe zi.

Lichidul liqua, spre exemplu, vine gata preparat în trei variante de dozaj de nicotină, de 6mg, 12 mg sau 18 mg. Sticluța are 10 ml, iar baza sa este alcătuită în proporții egale de glicerină vegetală ăi propilen glicol. În ceea ce privesc aromele, pe lângă cea clasică de tutun, acestea pot fi de fructe, de mentă, de cacao, de vanilie sau chiar de tiramisu sau cheesecake.

Cum calculezi nicotinizarea lichidului?

În situația țigărilor electronice, este important să alegi doza de nicotină potrivită, pentru a nu văpa în exces. Doza potrivită se calculează în principal în funcție de obiceiurile tale de fost fumător, ținând cont de numărul de țigări pe care le fumai pe zi.

Totodată, ia în calcul și stilul tău de a văpa. Dacă îți place să vapezi toată ziua alege o doză mai mică de nicotină. Dacă însă vapezi mai rar, optează pentru o doză mai mare. Indiferent de acestea însă, este recomandat să nu începi din prima cu doze mari de nicotină. Acest lucru poate cauza amețeli, dureri de cap, grețuri și poate crește dependența de nicotină.

 • Pentru cei care nu vor să se complice cu calculatul dozajului, lichidul de vape cu nicotina de la Voore este disponibil în toate variantele de dozaj cu nicotină. Spre deosebire de nicotine shot, care trebuie combinat cu bază și cu aromă după preferințele personale, cu lichidele gata făcute nu poate da greș niciun începător în domeniul văpatului.

Astfel, indiferent că alegi un lichid gata preparat sau dacă alegi să îl creezi tu, ține cont de sfaturile de mai sus pentru a doză corect nicotina și, de ce nu, pentru a renunța total la ea.

You may also like

19 comentarii

 1. Nu fumez și nici nu am fumat ! Felicitări că le-ai lăsat și ai fost hotărâtă să nu le mai iei din nou ! Este un lucru foarte bun ! Soțul meu fumează și nu-i ajunge un pachet la zi ,a avut o perioadă de le-a lăsat ,dar după 2 ani de zile le-a luat din nou !

 2. Eu nu am fumat niciodata si ma bucur pentru acest lucru!Cu siguranta sunt alternative mai bune decat tigarile clasice!E bine atunci sa sti ce concentratie trebuie sa fumezi!

 3. 2,5 MILIOANE DE ANI??? Asa de mult? Eu stiam ca abia atunci incepe era cuaternara, si abia se face tranzitia la omul modern, ca gen homo sapiens. Abia dupa inca 1,5 milionae de ani au loc glaciatiunile. Probabil ca stiam gresit….

 4. Felicitări pentru reușită! Mai am un singur membru (nou intrat) în familie care fumează și facem cu toții eforturi să-l ajutăm sa renunțe.
  Mulțumesc pentru informații, le voi folosi neapărat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.