Spune-mi … CE ESTE? – LAROUSSE

Întrebările copiilor sunt nenumărate și au nevoie de răspunsuri precise și exacte. Evident că răspunsurile trebuiesc găsite de la părinți. În momentul în care părinții nu le oferă copiilor răspunsurile de care au nevoie, ei încearcă să se informeze din diverse surse, iar răspunsurile primite nu pot reflecta adevărul.

Spune-mi! Ce este?

Spune-mi! Ce este? este una din cărțile alese de pe Libris. Cartea atinge 4 mari categorii: corpul omenesc, animalele, plantele și pământul. Corpul omenesc ocupă o mare parte dintre subiectele atinse și aș putea să spun că este de un real interes, chiar și pentru Cristina. Este foarte important să ne cunoaștem corpul și să vorbim despre ceea ce se întâmplă cu el.

La capitolul corpul omenesc sunt atinse subiecte despre care nu pot să spun că i-am povestit foarte mult Cristinei. De multe ori mă gândesc că este doar un copil și că este bine să o protejez cumva, deși este bine măcar să audă despre anumite subiecte chiar dacă nu le înțelege în totalitate.

Despre animale putem vorbi foarte multe aspecte. Tocmai din acest motiv capitolul acesta este dezbătut în cele mai mici detalii și punctele atinse sunt foarte interesante. Cred că o pagină sau chiar două pagini din această carte sunt ideale pentru a puncta anumite aspecte și a pune câteva baze.

Informațiile oferite referitoare la plante mi se par ușor de dezbătut și chiar de înțeles. Sunt niște lucruri extrem de utile pe care copiii ar trebui să le cunoască. Eu am fost impresionată de toate punctele dezbătute și de lejeritatea cu care explicat fiecare subpunct.

Carte este foarte utilă și explicată cu câteva cuvinte simple. Informațiile oferite pot fi folosite și pe viitor în momentul în care copilul solicită noi detalii despre un subiect pe care deja l-ați atins. Din această serie Spune-mi! mai sunt și alte cărți la fel de interesante care ating alte informații generale referitoare la diverse subiecte

You may also like

14 comentarii

    1. Mamă ce faine sunt cărțile… Chiar utile pentru vârstă lor… Si al meu pune tot felul de întrebări… Sa le parcurgeți cu placere

    2. Chiar este foarte frumoasă cartea și interesantă ! Numai bună pentru copii să învețe lucruri utile din ea ! Cred că-i place tare mult Cristinicăi această carte !

  1. Da chiar este interesanta , uneori poate chiar explicam dar nu pe intelesul lor si sceasta carte e minunata !

    1. Cu siguranta e o carte foarte interesanta pentru copii!Ei se vor bucura pentru ca vor afla multe raspunsuri la intrebarile pe care le pun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.