De câte tipuri sunt combinezoanele de protecție și ce specificații cheie prezintă?

Astăzi piața este atât de diversificată și totodată surprinzătoare, încât trebuie să dispunem de protecție aproape în orice moment. Atunci când vine vorba de folosirea combinezoanelor, acestea se împart în două categorii: combinezoane pentru aplicații non-periculoase și combinezoane pentru aplicații periculoase. Din nou există alte clasificări și după intensitatea pericolului la capitolul combinezon utilizat.

Totuși, ce este bine să cunoști despre combinezoanele de protectie? Indiferent de domeniul în care activezi, de bază sunt informațiile ce privesc tipurile de combinezoane și specificațiile lor cheie. Rămâi pe aproape, îți voi vorbi despre ele în cele ce urmează.

Clasificarea combinezoanelor în funcție de tipul protecției pe care o oferă

În cazul clasificării în funcție de tipul protecției oferite vorbim de 4 mari categorii. Prima este cea a combinezoanelor cu protecție sporită la jet de lichid, următoarea este protecția la pulverizare lichidă.

A treia categorie implică deja mai mult. Vorbim aici de combinezoane ce oferă protecție împotriva particulelor periculoase, iar ultima categorie, dar nu cea din urmă, este cea a combinezoanelor cu protecție împotriva stropirii cu lichide.

Există câteva standarde suplimentare de protecție de care anumite tipuri de combinezoane dispun. Este vorba despre protecția împotriva microorganismelor, protecția anti-statică, dar și protecția împotriva particulelor nucleare.

Tresa.ro – aici găsești diversitate la capitolul combinezoane de protecție!

Despre Tresa, cu magazinul online tresa.ro, vreau să îți spun că este locul în care găsești o gamă extinsă de combinezoane de protecție. Acest magazin este recomandarea mea pentru toți cei aflați în căutare de combinezoane de înaltă calitate.

Aici găsești combinezoane produse întocmai după cum standardele în vigoare impun de către producători celebri precum Chemsafe, CERVA, Renania, Australian Line si DuPont. La ce pot fi folosite? Ei bine, combinezoanele disponibile pe tresa.ro sunt din tercot, bumbac sau din materiale specifice ce oferă protecție antichimica, combinezoane pentru vopsitorie, mentenanță, dar și combinezoane pentru manevrarea chimicalelor și nu numai.

Potrivit experților în domeniu de la Tresa, pentru o protecție de 100% la nivelul corpului, cel mai bine folosești combinezonul împreună cu ochelarii de protecție și masca de respirație. De fapt, anumite instituții, medii de muncă chiar impun acest lucru – purtarea unui echipament complet de protecție.

Dacă accesezi tresa.ro, categoria combinezoane de lucru, vei vedea că fiecare combinezon în parte este însoțit de specificații ce privesc materialul din care este confecționat, domeniul de utilizare, mărime, mod de întreținere (în cazul combinezoanelor de protecție ce nu sunt de unică folosință) și alte informații de interes.

You may also like

24 de comentarii

  1. Un articol util pentru cei care au nevoie de asemenea combinezoane și de ce feluri de combinezoane au nevoie .

    1. Echipamentul de protecție este mi mult decât necesar, lucru care sper sa fie conștientizat de cât mai mulți angajați și angajatori.

  2. Tercotul si bumbacul sunt materiale care se folosesc 100% si la uniformele medicale. Asta inseamna ca produsele de care vorbim sunt foarte calitative si, in ziua de azi, aproape indispensabile

  3. Vai eu nu stiam ca sunt atatea tipuri de combinezoane!Eu credeam ca toate sunt la fel!Ma bucur mult ca am mai aflat un lucru pe care nu.l stiam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *