Domenii de activitate spre care ne putem orienta dacă suntem în căutarea unui loc de muncă

Problemele pe care pandemia a reușit să le creeze au afectat destul de serios economia și locurile de muncă. Multe persoane s-au aflat în imposibilitatea de a munci, alții au rămas fără locul de muncă permanent, astfel un număr redus de persoane se regăsesc activ în câmpul muncii. Pentru că avem de plătit de facturi și ne sunt necesari banii pentru traiul zilnic, ne putem orienta către joburi care merg destul de bine în orice vreme. Iată 5 idei de joburi care sunt la mare căutare și cărora le putem acorda atenție, în cazul în care avem nevoie de un loc de muncă.

1. Servicii de curierat

Este foarte ușor și la îndemână pentru oricine să comande ceea ce are nevoie de pe internet. Cum toate terasele și restaurantele au anumite restricții impuse, multe persoane apelează la un curier livrator, care să le aducă mâncarea acasă sau orice au nevoie. Un astfel de job este ideal și pentru cei care nu dețin un permis auto. Mulți curieri fac acest lucru de pe două roți,  se deplasează fie cu scuterul, fie cu bicicleta cei care livreaza mâncare. Sunt firme care nu impun un anumit program, astfel că poti lucra atât cât îți permite programul și vei fi plătit în funcție de cât lucrezi.

2. Domeniul medical

Problemele apărute în ultimul timp au dus la o creștere considerabilă a numărului de oferte de muncă în domeniul medical. Indiferent de vremurile pe care le trăim, domeniul medical va fi la mare căutare. Pentru persoanele care au o diplomă de asistent, infirmier sau absolvenți ai facultății de medicină, poate fi ușor șă își găsească un loc de muncă în această perioadă.

3. Ingrijtor animale la fermă

Persoanele active, care locuiesc la țară și iubesc animalele pot avea parte de o activitate relaxantă și antrenată care să le aducă bani. Ca îngrijitor nu vei avea timp să te plictisești. Ai oportunitatea de a te ocupa în totalitate de îngrijirea unui animal. Vei veghea la ritualul zilnic al animalelor: hrănirea lor, curățenia spațiului în care se regăsesc animalele și te vei preocupa și de sănătatea lor. Tehnologia a evoluat destul de mult în domeniul agricol și al firmelor. Îndatoririle zilnice pot fi făcute mai ușor decât în trecut pentru că  fermele sunt dotate cu echipamente și utilaje care ne ușurează considerabil munca.  

4. Comunicații online

Joburile online sunt cele mai vizate în ultima perioadă, atât de angajatori cât și de persoanele care se află în căutarea unui loc de muncă. Este ideal să poți lucra la birou de acasă, să îți poți îndeplini sarcinile din fotoliul căminului tău.

5. Consultant de vânzări

Vânzările în domeniul alimentar și al produselor de uz casnic au înregistrat o creștere semnificativă, chiar și în această perioadă dificilă. Oamenii au nevoie de produse alimentare, produse pentru igiena personală, produse non alimentare necesare bunei desfășurării a activităților cotidiene. Un post de consultant de vânzări este ideal, pentru cei care se deplasează pe teren sau pentru cei care vor să lucreze de acasă, în mod special în cazul magazinelor online. 

Care este jobul care credeți că are cea mai mare căutare în perioada asta? Vă gândiți să vă reorientați?

You may also like

29 de comentarii

  1. Idei foarte bune ,cred că joburile online sunt la mare căutare în această perioadă mai dificilă .Este bine să ne orientăm ,să găsim ceva de muncă pentru a avea un trai decent și să ducem o viață lipsită de griji și nevoi .Mulțumim pentru acest articol util draga mea !

  2. In perioada aceasta medicii, militarii, politistii, curierii au lucrat non stop..sunt meserii de baza si banoase

    1. Este destul de greu în perioada aceasta…o spun din proprie experiență…m-am gândit serios sa aduc un venit în casă și cum munca fizica nu pot face ma gândeam la ceva online….vreun sfat?

  3. Da!Buna idee.Cam greu cu locurile de muncă în această perioadă. O spun că am patit-o pe pielea mea.In momentul de față iti spune un om care se uita pe best jobs mai ceva ca pe facebook se caută mult personal medical,personal pentru fabrici dar pe un salariu minim și videochat, astea sunt la greu

  4. Pentru medicina doar daca esti specialist, ca daca esti la intrarea in rezidentiat, nu poti fara a da examenul. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.