Activități pentru copiii creativi

Un hobby hand made implică multă creativitate și spun asta din propria experiență. Eu am cochetat acum câțiva ani cu confecționarea bijuteriilor hand made și m-am lovit de această problemă așa că vorbesc cumva din experiență. Pentru că am primit 2 căți cu Idei creative de la Editura Casa, vreau să vă vorbesc un pic despre micile pasiuni pe care le pot avea copiii în această perioadă.

Editura Casa are o colecție de idei creative din care vă puteți inspira dacă aveți vreo pasiune și vreți s-o dezvoltați în acest sens. În genul ăsta de cărți se găsesc diverse modele care să vă ajute să vă dezvoltați, dar și materialele de care aveți nevoie în dezvoltarea acestui hobby.

Brațări și figurine din elastice

Brățările din elastice sunt foarte populare în rând fetițelor. Fetița nașilor de doar 9 ani mi-a arătat o parte din creațiile ei. Nu știa decât un model, dar cu puțină muncă brățărica era gata pentru mânuțele lor micuțe. Cu ajutorul aceastei cărți am descoperit mult mai multe modele și faptul că se pot crea și personaje.

Unele modele mi se par de un grad destul de mare de dificultate. Rezultatele pot fi spectaculoase și cred că merită să încercați. Consider că este mult mai interesantă o activitate de acest gen decât să petreacă timpul pe tabletă sau telefon.

Bijuterii elegante din sârmă de aluminiu

Bijuteriile din sârmă sunt cu adevărat spectaculoase. Pentru realizarea lor este nevoie de imaginație și creativitate pentru a reuși să faceți modele cât mai diversificate. La începutul cărții sunt prezentate materialele de care aveți nevoie, iar pentru fiecare model propus sunt explicați pașii. Unele sunt mai grele, altele cu un grad de dificultate mai ridicat, dar și rezultatul poate fi spectaculos.

În urmă cu câțiva ani am cochetat și eu cu mărgelitul și m-am lovit de lipsa de inspirație. Este o activitate frumoasă și relaxantă, dar uneori poate da mari bătăi de cap.

You may also like

16 comentarii

    1. Foarte faine!Cred ca sunt o plăcere pentru fetițele mai mari.Si eu am confecționat bijuterii hand made însă nu erau atât de apreciate la vremea respectivă

  1. Mi-ar placea sa citesc mai multe despre bijuteriile din sârmă! Mi se pare interesanta această idee! Aceste cărți conțin activități frumoase si relaxante!

    1. Chiar sunt deosebit de frumoase și inteteresante aceste cărți ! Mi-ar plăcea o asemenea carte !

  2. Si fetita mea face bratari si inele din aceste elastice!sunt creative si umple timpul frumos al copiilor care le plac lucru manual!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.