5 etape pentru o manichiură perfectă

Se spune că mâinile sunt cartea de vizită a unei persoane. Cu atât mai mult a doamnelor și domnișoarelor. Este important să avem mâinile îngrijite. Ne folosim mâinile pentru a semna actele, pentru a ne saluta cunoștințele, cu ajutorul mâinilor facem zilnic toate activitățile, ele fiind mereu în centrul atenției. De aceea, este important să avem o manichiură îngrijită. Nu este un moft să ne preocupăm de acest aspect, ține de ingienă și îngrijire personală. Avem de ales între a merge la saloanele de înfrumusețare și să ne îngrijim acasă de unghiuțele noastre.

Am putea face asta din pasiune sau chiar ca pe un job. Acum totul este mult mai ușor pentru că avem la dispoziție multe produse care le putem folosi pentru a crea cele mai frumoase modele de unghiuțe. Iată 5 pași care pot fi urmați pentru a realiza o manichiură impecabilă.

1. Dezinfectează mâinile

Înainte de a trece la cosmetizarea unghiilor este important să ne îngrijim de procesul de dezinfectare a lor. Important este să ne punem pe masa de lucru toate ustensilele de care avem nevoie. Pentru un plus de răsfăț ne putem pregăti mâinile, ținându-le în apă căldă în care am adăugat câteva picături de ulei esențial de trandafiri. Apoi, vom folosi dezinfectante pentru a înlătura orice urmă de impurități și bacterii.

2. Îngrijirea cuticulelor

Cuticulele aduc un aspect inestetic unghiilor noastre. De aceea, cel mai corect ar fi să le îndepărtăm cu grijă. Le putem împinge cu ustensile special destinate spre patul unghiei  până ce se desprind. Ca ele să arate mai bine au nevoie de hidratare așa că este important să folosim și creme de mâini care au rol în hidratarea acestora.

3. Definirea formei

Această etapă este un pas foarte important pentru că va trebui să fim cât mai atente pentru a da o formă potrivită unghiilor noastre. Totul se poate face mult mai ușor dacă ne vom folosi de o pila unghii electrică. Vom obține într-un mod mai facil și mult mai repede forma pe care o dorim. Pentru a evita exfolierea sau ruperea unghiilor, vom pili încet și vom urma o direcție precisă.

4. Aplicarea lacului protector

În urma procesului de pilire a unghiilor vor rămâne reziduuri pe suprafața acesteia. Vom curăța bine unghiile înainte de a trece la aplicarea lacului protector. După degresarea unghiei vom aplica un lac tratament care va proteja unghiile pe perioada purtării ojei. Aplicarea acestui strat se face delicat, într-un strat subțire,  pentru a nu încarca unghia.

5. Alegerea lacului sau a ojei

Ajunse la etapa finală vom avea grijă să creăm un model pe unghii în nuanțe care să ni se potrivească. Avem de ales între manichiură cu gel,  semipermantă sau cu o oja OPI.  Dacă avem și ceva talent am putea crea și modele cu desene. Putem să ne folosim de ștampile sau șabloane pentru a crea cele mai inedite modele pe unghiile noastre.

Voi ce purtați pe unghii zilele astea? Preferați manichiura normală sau semipermanentă?

You may also like

17 comentarii

  1. Sfaturi foarte bune ,mulțumim pentru informații draga mea ! Trebuie să ținem cont de aceste aspecte pentru a ieși o manichiură frumoasă !

  2. Mulțumim de articol!!! Imi plac maxim sfaturile tale. Sunt cu ochii mereu pe ce postezi . Mi-ai dat o idee bună o sa il pun pe soț sa ma dea cu oja. Tot stam in casa si nu avem ce face.

  3. Eu sunt adepta lacului de unghii normal, nu am folosit niciodata semi pentru ca nu as suporta sa stau mai multe zile cu aceiasi nuanta de pe unghii :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.