Cât de ușor este să-ți faci manichiura semipermanentă acasă

Timp de aproape 2 ani mi-am manichiura semipermanentă la o tipă. Nu pot să spun că nu-mi plăcea. Mi se pare cea mai practică metodă de a avea o manichiură impecabilă timp de 2-3 săptămâni. Recunosc că este mult mai comod ca cineva să-ți facă manichiura și tu doar să privești. În primul rând merge mai repede și asta mă încântă, dar sunt și părți mai puțin pozitive despre care vreau să vă vorbesc.

Partea bună atunci când mergi la cineva să-ți facă manichiura este că se ocupă exclusiv de tine și nu ai timăi morți. În 40-50 de minute ai o manichiură impecabilă. Partea mai puțin plăcută este că pierzi timp pe drum și asta m-a cam descurajat pe mine. În plus, am preferat să-mi fac singură manichiura acasă în funcție de timpul de care dispuneam și la orele la care puteam cu riscul de a dura mai mult de 40-50 minute.

Din start vreau să vă spun că cel mai greu pas este să îndepărtez stratul de ojă semipermanentă deja existent pe unghii pentru că restul este mult prea ușor. Am să punctez toți pașii în cazul în care sunteți interesate să vă faceți unghiile cu ojă semipermanentă acasă.

Pasul 1 – Pregătirea unghiei

Unghia trebuie să fie perfect curată. Trebuie să-i dăm forma dorită, să îndepărtăm cuticulele și apoi să folosim un buffer cu ajutorul căruia să șlefuim ușor unghia pentru ca oja să adere foarte bine. Dacă vârfurile unghiei sunt exfoliate sau au tendință de exfoliere, puteți insista în acea zonă. Dacă lăsați unghia exfoliată fără să o piliți un pic cu acel buffer chiar și oja semi poate sări mult mai repede. Și în cazul ăsta veți da vina pe ojă și ea chiar nu este responsabilă.

Pasul 2 – Produse necesare pentru realizarea manichiurii

Eu am folosit produse de la NaniNails.ro pentru că rezistă foarte bine în timp, se păstrează impecabil pe toată perioada purtării și au un preț foarte accesibil. Pentru asta aveam nevoie de base coat, ojă semipermanentă, top coat, un remover și o lampă. Fiecare strat aplicat se usucă la lampă. Dacă nu băgați baza sau chiar oja la lampă aceasta nu se usucă.

Pasul 3 – Pași care trebuiesc urmați în realizarea manichiurii semipermanente

Aplicăm într-un strat subțire și uniform base coat și uscăm la lampă. Urmează să aplicăm oja în 2 straturi sau chiar 3 în funcție de opacitatea acesteia după care se bază la lampă. Eu aplic de obicie 2 straturi. Pe de-o parte unghia se întărește ușor și va fi mai rezistentă și culoarea este intensă și plăcută. Aplicați ușor și nu puneți produs excesiv pentru că se va vedea inestetic pe margini. Oja nu se usucă până când nu se bagă la lampă așa că puteți adăuga produs puțin câte puțin și nu uitați ca FIECARE strat să-l uscați la lampă.

PAS OPȚIONAL Eu am aplicat ceva glitter pe cele 2 degete. Oja este lipicioasă așa că am folosit o pensulă evantai cu ajutorul căreia am luat glitter și am pus pe unghie. Acesta s-a lipit aproape instant și l-am fixat ușor cu buricul degetului. Se fixează foarte bine și pentru că glitterul era măricel am preferat să aplic 2 straturi de top coat ceea ce vă recomand și vouă.

Ca un ultim pas trebuie să aplicați un strat subțire și uniform de top coat care se usucă tot la lampă. Acesta este responsabil cu luciul unghiei. Am uitat să spun că fiecare produs are un strat lipicios, iar la final este nevoie să pulverizați puțin remover pe o dischetă și să ștergeți unghia pentru ca această peliculă lipicioasă să dispară. Și GATA!

Tot procedeul este relativ simplu și se rezumă doar la aplicarea produselor și uscarea lor la lampă. Puteți să vă dați la o mână și să bagați mâna la lampă pentru 2 minute și abia după asta să dați toată cealaltă mână.

Pasul 4 – Îndepărtarea ojei semipermanente

Oja poate fi îndepărtată prin pilirea cu ajutorul unei pile grunjoase care poate fi găsită tot pe NaniNails.ro sau prin înfoliere. Înfolierea constă în folosirea unei dischete înmuiate în acetonă și apoi acoperirea vârfului unghiei cu o bucată de folie de aluminiu. Trebuie să așteptăm cam 10 minute cât se înmoaie oja. Doar că dacă ați aplicat glitter și aveți 2 straturi de top coat sau mai multe straturi de ojă va trebui să stați ceva mai mult. Ideea este că după 10 minute verificați dacă s-a înmuiat suficient, eliminați o parte din ojă cu o pilă sau ceva mai tare și mai lăsați unghia la moi cu acea dischetă. Durează procedeul pentru că nu pot să-mi înfoliez ambele mâini o dată pentru a putea lucra cu una și astfel se întârzie. Este de durată, dar nu imposibil.

Dacă rămân mici bucățele de ojă sau mici urme să știți că acestea se iau ușor cu acel buffer în momentul în care pregătiți unghia. Unghia nu se îngălbenește de la ojă, nu se subțiază și nu suferă nici o altă modificare de care vă puteți speria. Această ojă semipermanentă rezistă chiar și 4 săptămâni dacă este aplicată corect.

Ojă semipermanentă 47 – Cherry, 118 – Snow White și glitter
Ojă semipermanentă 47 – Cherry, 118 – Snow White și glitter
Ojă semipermanentă 47 – Cherry, 118 – Snow White și glitter
Ojă semipermanentă 47 – Cherry, 118 – Snow White și glitter
Noua gamă de oje semipermanente 19 – Ruby Wine
Noua gamă de oje semipermanente 19 – Ruby Wine
Oja semipermanentă Nani Nails după 3 săptămâni 82 – Glitter Black
Oja semipermanentă Nani Nails după 3 săptămâni 82 – Glitter Black
Oja semipermanentă Nani Nails după 3 săptămâni 82 – Glitter Black

You may also like

24 de comentarii

    1. Sunt minunate unghiuțele tale,nu le-am făcut niciodată singură cu acest fel de ojă ptr.că nu am aparatura care îmi trebuie ,am preferat să mă duc la altcineva să mi-le facă,dar cel mai bine este atunci când ai ce-ti trebuie și le faci acasă la tine !

  1. Nu am folosit ojele acestea dar îmi plac unghiutele tale! Sunt frumoase! Si e chiar rezistenta aceasta oja!

    1. Încearcă sa folosești un remover special pentru oja semi și nu o sa ți se mai para asa de greu sa îndepărtezi oja veche de pe unghii.

  2. Pentru mine este o provocare sa am unghiile perfecte mereu!spal vase si lucruri in fiecare zi si oja sare !Multumim frumos pentru recomandare! Am sa incerc aceste produse!

    1. Eu folosesc și primer… Și am un top coat care nu necesita degresare.. Și indepărtarea….prin infoliere…nici mie nu-mi place … Mi se pare destul de ușurel sa le fac…

  3. Ti-au iesit foarte frumos unghiutele! Imi place ca ai adaugat si culoare, dar si veselie. Mersi pentru idei. Mai fac si eu uneori unghiute semi, dar nu mereu imi rezista la fel de mult cum imi doresc. Trebuie sa mai invat.

  4. Si eu mi-am cumpărat tot felul de oje, pile , lămpi. Vroiam sa incep sa pun unghi , dar nu imi ajunge timpul nici pt ale mele. Sunt foarte frumoase unghiutele tale. Dabia astept sa vad si altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.