Pentru a ne proteja legumele și pentru a ne bucura de recolta chiar și în condiții mai puțin favorabile de vreme, ne putem orienta spre construcția unui solar. Acesta reușește să ne protejeze plantele pentru a avea legume sănătoase. Un solar profesional poate fi construit fie pentru răsadurile de legume, sau pentru cele de fructe precum căpșuni, ori pentru flori. Aceste construcții reușesc să creeze cele mai bune condiții pentru a reuși să recoltăm roade pe tot parcursul întregului an.
Avantajele construirii unui solar
Foarte multe persoane care se ocupă de agricultură s-au confruntat cel puțin o dată pe an cu probleme generate de condițiile meteo extreme sau cu pagubele produse de dăunători. Un solar reușește să protejeze răsadurile pe care le găzduiește fără a suferi modificări din cauza radiațiilor solare sau a efectelor unor furtuni. Unul dintre marile avantaje este că ne bucurăm de recoltă în extrasezon datorită unui solar. În plus, avem avantajul de a recolta pe o perioadă mai mare de timp comparativ cu recolta plantata direct pe câmp. Putem să ne bucurăm de legume sănătoase, pe care nu este necesar să le tratăm cu soluții pentru a le proteja de dăunători. Accesul micilor inamici ai fructelor și legumelor este destul de limitat în solar.

De ce ținem cont când construim un solar
Primul lucru de care trebuie să ținem cont când construim un solar este legat de dimensiunile acestuia. În funcție de cât de mare ne dorim să fie solarul, ne vom orienta în privinta măsurătorilor parametrului pe care va fi amplasat solarul nostru. Vom alege un loc luminos ferit de zone cu umbrite sau copaci care pot împiedica soarele să ajungă în zona solarului. Ne vom asigura că în jurul său vom avea surse de apă care să ne folosească pentru a iriga solul.
În privinta construcției solarului vom avea de ales între structuri diferite. Putem alege un solar pe structură metalică sau unul pe structură din lemn. Fixarea solarului nostru trebuie să fie cât mai stabilă pentru a face față condițiilor de vreme nefavorabilă. Avem nevoie de o folie pe pereți care să fie rezistentă pentru a proteja recoltele pe care le avem.

Nuoricum vine în ajutorul nostru cu o serie de produse indispensabile pe care le putem folosi pentru a ne construi solarul ideal și durabil. Vom alege o folie care să reziste la razele puternice ale soarelui și să nu permită să existe pierdere de căldură. Cea mai potrivită folie trebuie să fie transparentă. În funcție de forma pe care o poate avea solarul putem construi un solar tip tunel sau solar cu acoperiș în două pante. Vom opta pentru o ușă de acces și o fereastră de aerisire pentru solar. Un solar este ideal pentru persoanele care locuiesc la curte și vor să se bucure de legume sănătoase.
8 comentarii
De mare folos un solar!acem mereu legume proaspete!
Este munca multa dar este minunat sa ai totul de la tine.
Adevarat bun si util un solar la casa!
Este deosebit de bun și util pentru a avea tot timpul legume bune și proaspete ❤.
Un solar este foarte util, daca avem griha de el, putem consuma tot anul legume din producție proprie
Este foarte bun un solar la casa omului, necesita multă muncă dar ferim fructele sau legumele de vremea rea
De grădinărit se ocupa socrul meu,noi nu avem timp și nici nu ne place
Mi-a placut articolul, multumesc pentru informatie.