6 motive pentru care uniforma de lucru este obligatorie

O uniformă este asociată emblemei unei instituții, societății, companii, brand sau produs. Uniforma la locul de muncă trebuie aleasă în funcție de stil și de funcționalitate. Consultându-ne cu personalul care are nevoie de uniforme la locul de muncă, putem face cea mai bună alegere. Iată care sunt motivele pentru care este important să existe uniforme în instituții.

1. Promovarea imaginii firmei

Sunt instituții de stat și private care sunt ușor de recunoscut după uniforma pe care o au angajații. În spital există uniforma ierarhizată, în raport cu funcțiile deținute, pe coduri de culoare. Ne este ușor să distingem o infirmieră de o asistentă și o asistentă de un medic. De exemplu, persoanele care lucrează pe salvare pot fi destul de ușor recunoscut. Ele se fac remarcate prin purtarea de tricouri ambulanta. Acestea ne ajută să recunoaștem mai ușor un cadru medical. Tocmai din acest motiv consider că sistemul sanitar ar putea fi un exemplu în acest sens.

Chiar și în marile fast food-uri remarcăm uniforma diferențiată, pe coduri de culoare. Supermarket-urile au apelat și ele la trucuri sau chiar la o ținută completă de lucru.

2. Creează o imagine profesională

Sunt anumite sectoare de activitate în care uniforma de lucru emană încredere și profesionalism.  Persoanele care lucrează în bucătărie au de regulă uniforma albă, simbol al curățeniei. Important este să fie o unitate.

3. Oferă protecție

Uniforma de lucru nu este aleasă la întâmplare. Ea este special concepută pentru lucrul în bucătărie, pentru cadrele medicale sau pentru persoane care lucrează în domeniul construcțiilor. Pentru cei din urmă, există salopete de lucru special concepută, care au rolul de a proteja corpul. Acestea sunt realizate dintr-un material care permite o mișcare ușoară a corpului. Salopetele de lucru sunt prevăzute cu buzunare utile și au o structură cu rol de susținere a corpului.

4. Oferă siguranță pentru echipă

Create cu scopul de a proteja sănătatea și de a oferi siguranță, uniformele impun autoritate și asigură o motivația echipei. Uniformele au rolul de a crea o legătură între angajații unei instituții care devin solidari unii cu ceilalți.

5. O ținută confortabilă

O uniformă este special concepută pentru a se adapta nevoilor persoanelor care lucrează într-un anumit domeniu. Uniformele trebuie alease în funcție de material și de nuanță.

6. Uniforma, o necesitate

Sunt sectoare de activitate unde angajații trebuie să poarte uniforme pentru a fi protejați și pentru siguranța celor din jur. Protecția muncii obligă la purtarea uniformei de lucru în majoritatea domeniilor de activitate. Tocmai de aceea, pentru a nu întâmpina probleme trebuie să purtăm uniforma adecvată. 

MA GASESTI SI PE RETELELE SOCIALEShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

You may also like

19 comentarii

    1. Uniforma este foarte frumoasă,imi place foarte mult cand vad oamenii in uniformă,inspira respect si incredere!

  1. Mi-ar plăcea ca toate unitățile de învățământ sa foloseasca uniforma,așa nu s-ar mai face atatea diferente gen xulescu nu are haine de firma

  2. Uniforma e binevenita si chiar obligatorie in multe domenii de activitate si ajuta la un mediu de lucru curat, la promovarea firmei si la protejarea hainelor angajatilor.

  3. Si eu sunt de acord cu uniforma, mai ales in ideea in care purtand-o nu mai este vizibila diferenta de clasa sociala dintre angajati, de exemplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.