Franz, Dora, Fetița și păpușa (recenzie)

Iubesc cărțile pentru copii. De cele mai multe ori acestea au o acțiune veselă, plină de informații constructive pentru cei mici și care mă fascinează chiar și pe mine. Îi citesc fetiței mele înainte de culcare și, de obicei, își alege singură povestea de seară.

Franz, Dora, Fetița și păpușa

Franz, Dora, Fetița și păpușa este una dintre cele mai noi cărți ale editurii Cartea copiilor. Am primit propunerea de a o primi în vederea lecturării acesteia și nu am putut să refuz această ofertă.

Cartea are ca personaj principal pe domnul Franz și partenera acestuia Dora. Ei se plimbă frecvent pe aleile parcului și într-una din zile întâlnesc o fetiță care este foarte tristă din cauza faptului că și-a pierdut păpușa în parc. Cei doi încearcă să o liniștească pe cea mică și încearcă să-i spună că de fapt păpușa ei a plecat într-o călătorie și că domnul Franz are chiar o scrisoare de la ea.

Fetița este reticentă și nu-l crede. Vrea să vadă scrisoarea cu ochii ei și-și promit că urmează să se vadă în zilele următoare pentru ca domnul Franz să poată veni cu scrisoarea. Acest domn se dovedește a fi un scriitor care începe să scrie scrisori în numele păpușii pe care i le citește fetiței în parc ori de câte ori se întâlnesc.

Povestea este ușor tristuță și am citit-o cu sufletul la gură pentru a afla cum se termină aceasta. Nu vreau să vă dezvălui întreaga acțiune a cărții așa că vă las să citiți singuri cartea. Este o carte potrivită pentru copii ca Cristinuța mea de 5 ani și chiar mai mari. Acțiunea este creionată frumos și cele câteva rânduri scrise pe o pagină descriu perfect povestea.

Ce părere aveți de această carte? Voi ce le mai citiți copiilor? Aveți recomandări pentru mine?

You may also like

9 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.