Ce trebuie să faci daca veți fi nașii de botez

Să  botezi un copil este un act sfânt și un moment plin de emoție. Botezul unui copil este un eveniment unic și emoționant. Oricine poate deveni naș de botez. Să fii nașul unui copil înseamnă să îți asumi rolul de părinte spiritual pentru copilul respectiv. Practic, persoanele care botează un copil devin rude ale celui botezat și vor fi un model care va ghida pașii finului lor prin viață.

Sfaturi cu privire la cumpărăturile pentru botez

Un botez este un act sfânt care implică anumite legi bisericești, obiceiuri și tradiții. Primul pas pe care trebuie să îl facă viitorii nașii este să învețe crezul. Această rugăciune va fi rostită în ziua ceremoniei de botez din biserică.  Tradiția spune că nașii trebuie să aducă la biserică o sticlă de vin roșu, ulei de măsline, prosop, săpun și o bucată dă pânză albă. Pentru că este nevoie de mai multe lucruri după creștinarea copilului și scoaterea lui din cristelniță, ideal ar fi să alegeți trusouri botez personalizate pentru copilul pe care îl botezați. Acestea vor rămâne o amintire memorabilă. Se personalizeazp trusourile cu numele și data nașterii și combinațiile de culori se aleg în funcție de sexul copilului. 

Trusourile personalizate sunt nelipsite de la orice ceremonie de creștinare a copilului. Lumânarea de botez este foarte importantă. Ea poate fi aleasă cu o anumită tematică sau după preferința nașilor. În biserică se obișnuiește să se ofere participanților la ceremonie cruciulițe care se prind în pieptul celor veniți la eveniment. Se obișnuiește să se dăruiască finului botezat un set nou de haine cu care vor îmbraca copilul după creștinare.

Responsabilitățile nașilor de botez

Nașii de botez devin responsabili pentru buna creștere a copilului. Ei trebuie să îi fie aproape finului și să se preocupe de buna educație. Nașii îi vor fi mereu alături, îi vor oferi sfaturi și îl vor ajuta șă ia cele mai bune decizii în viață. Între fini și nași se creează o relație specială. Comunicarea dintre fini și nași trebuie să fie una cât mai bună. Un fin este asemeni propriului lor copil, cum de altfel nașii sunt părinții spirituali. Se spune că nașii sunt a doua familie, dar pe care o putem alege pentru a face parte din viața noastră. 

You may also like

9 comentarii

  1. Multumim pentru sfaturi draga mea! Voi tine cont de sfaturile tale si imi doresc foarte mult sa fiu o nasica in viitorul apropiat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.