Protejarea mașinii de micile murdării

Mașina este un bun util și necesar pe care trebuie să îl îngrijim pentru a arăta cât mai bine. Curățenia mașinii este foarte importantă pentru că îi ajută pe cei care se urcă în mașină să își formeze o opinie despre noi. Iată câteva sfaturi care ne vor fi de folos pentru a avea mașina curată și frumoasă.

Atenție la produsele folosite 

Este important să folosim produse care pot curăța delicat murdăria de pe exteriorul și interiorul mașinii. Anvelopele și jantele se murdăresc foarte ușor.  Mai ales dacă suntem nevoiți să circulăm pe un drum de țară neasfaltat și să mai și plouă, acestea se vor încărca de murdărie. Cel mai recomandat este să nu folosim produse de curățare cu acid. În acest caz fie vom căuta soluțiile sigure de curățare, fie vom duce mașina la o spălătorie unde va fi curățată în cel mai sigur mod.

Curățarea interiorului mașinii

Când pornim la drum lung și ni se face foame sau simțim nevoia de a savura o cafea. Din neatenție,  putem să murdărim tapițeria mașinii care este mai greu de curățat. Cel mai bine este să ne orientăm atenția către huse auto pentru a preveni murdăria tapițeriei mașinii. Acestea sunt ușor de pus și de curățat și ne vor proteja mașina.

Există modele de huse auto pentru orice tip de automobil. Vom găsi chiar aici și huse auto pentru animalele de companie care ne vor ajuta să transportăm animalutele în cele mai bune condiții. Putem folosi un aspirator auto pentru a îndepărta murdăria de pe covoare și apoi vom trece la curățarea lor cu o soluție specială. Tot de aspiratorul auto ne vom folosi pentru a îndepărta micile particule de praf care se depun pe sub scaune sau în locurile mai greu accesibile ale mașinii.

Spăla masina regulat

Poti merge la o spălătorie auto pentru a curăța masina sau o poți spăla acasă cu propriile mânuțe. Pentru a nu distruge ceara de protecție de la nivelul mașinii ests ideal sa folosesti o soluție special destinată spălării autoturismului.  Pentru ca aspectul final să fie unul surprinzător poți alege să polișezi suprafața vopselei mașinii. Putem să alegem să protejăm caroseria mașinii cu ceară. Pe o perioadă de câteva luni stratul de ceară va asigura protecția exteriorului mașinii.

Curățarea geamurilor maținii nu trebuie uitată, ea oferă cel mai mare efect de strălucire al mașinii noastre.  Mașina trebuie îngrijită asemenea unei case. Este important să o menținem curată pentru a arăta cât mai bine vreme îndelungată.

Cum reușiți să mențineti mașina curată?

https://youtu.be/PtLFQRQiBcI

You may also like

9 comentarii

  1. Multumim pentru sfaturi foarte utile! Eu si sotul săptămânal facem curățenie in masina!

  2. Imi place sa am mereu masina curata insa nu imi iese de fiecare data, mai ales dupa drumurile lungi. Chiar astazi am fost cu ea la spalatorie si am mereu servetele umede sa o sterg in interior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.