ȘTIAI CĂ? Activitățile tată-fiu consolidează pe viață o relație sănătoasă. Iată cum o construiești

Fiecare copil privește către părinții săi cu încredere, cu iubire, iar relația cu aceștia contribuie pozitiv sau negativ la evoluția sa. Băieții au modelul cel mai bun în propria casă, iar acesta este tata, cel care își pune amprenta asupra personalității lor. Specialiștii sunt de părere că băieții reușesc să învețe cum să respecte o femeie, cum să-și gestioneze conflictele în familie, cum să interacționeze cu ceilalți băieți sau bărbați, pur și simplu, uitându-se la tatăl lor.

 

Influența asta nu se produce brusc, la un moment dat, ci în timp, doar dacă părintele se conectează emoțional cu prichindelul, îi oferă gesturi tandre, calde, se joacă cu el și dacă va reuși să creeze o manieră relaxată de relaționare, în așa fel încât băiatul să aibă încredere și să poată vorbi orice cu el. Model și exemplu pentru fiul său, tatăl trebuie să-l învețe să fie independent, responsabil, disciplinat, iar acest lucru se poate realiza doar dacă petrece timp de calitate împreună cu micuțul său.

Iată ce activități tată-fiu poți să desfășori pentru a dezvolta o relație mai apropiată între voi doi:

  1. Construiește în spatele casei un loc destinat jocului de baschet și aruncați mingea în fiecare seară o jumătate de oră. Va adora acest timp petrecut împreună și se va simți foarte bine pentru că îi acorzi atenția cuvenită. Nu uita să achiziționezi cateva produse destinate baschetului pentru a avea la îndemână tot ceea ce vă trebuie pentru desfășurarea în bune condiții a activității voastre preferate;
  2. Nu rata niciun spectacol la care participă pentru ca vei fi mirat de faptul că va ține evidența în cazul în care îți vei cere scuze că ai lipsit din diferite motive. Se va simți neapreciat și poate considera că nu ești mândru de el, distanța dintre voi doi devenind treptat din ce în ce mai mare;
  3. Prichindelul adoră să meargă la cumpărături cu tine pentru că băieții merg întotdeauna în locuri extrem de interesante, cum ar fi rafturile cu electronice, cu jocuri video, îmbrăcămintea sport, precum acele colectii pentru copii marca JORDAN atât de renumite pentru calitatea lor superioară. Dacă vrei să fie fericit din cale afară, nu ar fi deloc rău să vă cumpărați echipament de sport la fel;
  4. Nu îl priva de timpul prețios pe care trebuie să-l petreceți împreună când este foarte mic. Deși ți se va părea pierdere de timp să te joci cu mașinuțele ca în copilărie, să construiești cazemate din cuburi de lemn, să mergeți la pescuit sau să privești un desen animat, adevărul este că aceste activități banale sunt cele care îl vor determina pe copil să te prețuiască, să te iubească și să își dorească să fie ca tine când va fi mare;
  5. Petreceți cât mai mult timp în aer liber și fă-l să iubească drumețiile. Își va aminti cu plăcere tot restul vieții de excursiile la munte sau de faptul că ieșeați împreună cu bicicletele în parcul din oraș sau pe drumurile prăfuite de țară. Sportul înseamnă sănătate și distracție, așa că pune la cale o astfel de activitate interesantă.

Ai răbdare în relația cu fiul tău și nu uita că are nevoie de căldura sufletească și de iubire necondiționată, doar așa viața voastră va fi frumoasă și plină de satisfacții.

surse foto:

https://unsplash.com/photos/1DkWWN1dr-shttps://unsplash.com/photos/9bpwQIKnJYY

You may also like

18 comentarii

  1. Un articol foarte frumos, este adevarata,copii de obicei prefera tati in jocurile de zi cu zi si cand sunt suparati apeleaza la tati,eu vad la Fetita noastra ca abia asteapta sa vina tati acasa!

    1. Cat de frumos este articolul! Chiar o sa il arat si soțului meu ca sa isi creeze o relație cat mai bună cu băiețelul nostru si sa desfasoare cat mai multe activități impreuna!

  2. Si mie mi se pare super-ok ca tatal sa se implice in cresterea copiilor, macar pe jumatate cat se implica mama. Sunt multe lucruri pe care copilul le poate invata si de la tata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.