Cum putem avea cel mai confortabil dormitor

Spațiul de care dispunem pentru camera dormitorului nu este atât de important încât să nu putem crea cel mai plăcut dormitor. Contează să creăm un spațiu odihnitor. În dormitorul casei ne petrecem nopțile și ne odihnim. Când vrem să ,,evadăm” în propria casă, tot dormitorul este cea mai bună opțiune. Modul în care reușim să amenajăm dormitorul ne influențează starea de spirit și odihna. În funcție de spațiul pe care îl avem, de resursele de care dispunem, putem crea un dormitor de vis, dacă suntem inventivi.

Cum putem avea un dormitor mai spațios

Dacă avem o încăpere mare nu trebuie să abuzăm de spațiu și să îngrămădim lucruri inutile. Într-un dormitor este suficient un șifonier, un pat și noptierele. Chiar și pentru un dormitor cu dimensiuni reduse este perfectă o combinație din aceste piese de mobilier doar că acestea pot avea dimensiuni mai reduse pentru a nu ocupa întreaga suprafață din cameră cu mobilă. Astfel, spațiul va părea mai aerisit, un loc mai relaxant. Decorațiunile nu trebuie nici ele uitate. O lustră care să se integreze în decor, un tablou cu un mesaj sau o veioză lângă pat sunt suficiente. Acestea sunt ideale pentru dormitor pentru a nu încarcă încăperea.

Cum alegem mobila

Când spunem dormitor, primul obiect de mobilier la care ne gândim este patul. Un pat de dimensiuni potrivite este ideal în orice dormitor. Dulapul sau șifonierul din dormitor trebuie alese cu grijă. Dacă nu avem un dressing sau un alt spațiu pentru depozitarea hainelor, atunci dulapul din dormitor trebuie să fie unul cât mai încăpător.

Alegerea lenjeriilor de pat

De calitatea materialului unei lenjerii de pat depinde odihna noastră. Apelăm la lenjerii de pat bumbac pentru că de ele depinde ca noi să avem un somn liniștit și relaxant. În plus, acestea sunt perfecte pentru sănătatea noastră pentru că nu va permite apariția alergiilor și va asigura respirația pielii. Calitatea lenjeriei este oferită de materialul său. Cele din bumbac sunt cele mai recomandate. Este foarte important să ținem cont de dimensiunile patului când alegem lenjeriea de pat. Cromatica și modelul unei lenjerii de pat nu sunt de neglijat. Conform studiilor specialiștilor, modelul unei lenjerie de pat ne influențează starea de spirit. Imprimeurile florale sunt foarte liniștitoare și se încadrează de minune în designul oricărui dormitor.

Eu tocmai mi-am luat 2 lenjerii noi de pat de care sunt tare mândră. Mi-am ales de pe Nova House 2 modele tare drăguțe și materialul acestora m-a impresionat plăcut. Pentru mine am ales o variantă mai girly cu roz și inimioare, iar pentru dormitorul soțului am ales ceva mai serios. Ambele au venit ambalate frumos în cutii de carton și sunt convinsă că aceasta nu va fi singura mea comandă la ei.

Stilul casei

Dacă ne dorim să mergem pe o anumită linie în amenajarea casei, atunci avem grijă ca dormitorul să se încadreze cât mai bine. Trebuie să avem grijă la dimensiuni și încadrarea acestuia conform spațiului de care dispunem. Putem cere sfatul specialiștilor pentru o alegere corectă. Amenajarea unui dormitor este importantă chiar și în cele mai mici detalii. Este bine să alegem piese care ne plac și ne dau o stare de bine.

Care sunt elementele pe care le ai în vedere atunci vrei să amenajezi dormitorul?

You may also like

20 de comentarii

  1. Pentru mine, dormitorul e sfânt! Cred ca e camera în care petrec cel mi mult timp în casa, deci trebuie sa fie confortabil. Un pat mare și o lenjerie care sta la locul ei sunt tot ce vreau!

  2. Noi in dormitor avem un pat mare, un sifonier si dulapiorul pentru tv. Restul sunt jucarii, din care tot mai scot afara, pe masura ce se incalzeste afara.

  3. Multumim de sfaturi. Chiar urmeaza sa fac alegerile astea. Eu merg pe ideea de cozy si culorile placute si calmante. Patul pufos si lenjeria frumoasa nu trebuie sa lipseasca

  4. Sunt foarte faine lenjeriile ,eu le prefer pe cele din bumbac cu imprimeu floral iar iarna imi plac cele pufoase,gen cocolino! Intradevar schimba aspectul dormitorului o lenjerie deosebita!

  5. Lenjeriile de pat au rolul lor în calitatea somnului, influențându-ne starea.
    Prefer lenjeriile din bumbac 100%, dar și pe cele din mătase 🙂
    Îmi plac alegerile tale, dau o fugă pe site, tare îmi place să le schimb :)!

  6. Cred ca asa arata dormitorul de vis, cu acel pat! In curand ma voi pune si eu pe renovat, deja vanez oferte 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.